Astrologie. Zucht!

A

Zo vaak dat ik mijn horoscoop moet teleurstellen. Als ik des morgens vroeg opsta, wil ik graag iets luchtigs lezen. Iets wat het leven – mijn leven – nader verklaart. Dus start ik met het openen van meerdere websites, waar ik de analyse van mijn gecalculeerde horoscoop vind.
Nadien ga ik dan met horten en stoten – of met angst en beven – de dag in. Ik doe wat er gedaan moet worden, wat er van me verwacht wordt, en leef zo intens mogelijk. Liefst bij de minuut. Om dan ’s avonds – voor ik mijn bedstede bestijg – nog eens terug te lezen wat er werkelijk waar van is uitgekomen. De anticlimax is dan compleet.
Het zal het feit zijn, dat ik liefst drie weken te laat werd geboren, of mijn ascendant vergist zich, of u heeft toch ergens een misrekening gedaan. Het ergert me bovendien, dat geen enkele astrologie-site dezelfde uitkomsten genereert. Dát, of ik ben zelf gewoon liever te eigenwijs om het tegendeel te bewijzen.
Het wordt tijd dat ik die hele astrologie terzijde schuif, als niets anders dan geldklopperij of een poging de mens de maakbaarheid van het bestaan in te laten zien. Dat laatste heeft er – tot nu toe – toe geleid dat ik inderdaad mijn dromen de dag inneem en ze zelfstandig maar laat bloeien en groeien. Dat is wel het minste wat ik voor mezelf kan doen…
 

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

Ik wil reageren

%d bloggers liken dit: