Bevlogen geleiding

B

De vrouw lag op bed. Gaf een order, en de hond trok aan het koordje, zodat de vrouw zich kon omdraaien. Gaf nog een order, en de hond trok de deken van haar af. Na nog een order, trok de prachtige goudkleurige hond weer aan het koordje en de vrouw kon zich opnieuw omdraaien, nu op haar andere zij.

Zomaar wat acties van wat een blindegeleidehond als taak heeft. Ooit solliciteerde ik als stagiaire trainer in dit segment van de zorg. Helaas werd ik afgewezen, aangezien ik zelf een handicap (slechthorendheid) rijk ben.

Maar goh, wat raak ik altijd tot over mijn oren verliefd als ik eens op straat, of in een verdwaald filmpje op het Internet, de zorgacties van zo’n hond zie. Warme tranen van geluk biggelen dan over mijn wangen, dat deze zorgverlening mogelijk is, überhaupt er mag zijn.

Onlangs hoorde ik dat deze pups speciaal gefokt worden, en eerst een poosje ‘gesocialiseerd worden’ bij een tijdelijk gezin of houder. Het lijkt me vreselijk om na verloop van tijd afstand te moeten doen van zo’n hond, maar met het oog op hun belangrijke toekomst, wel iets wat je dan met meer gemak op ‘de koop’ toe neemt.

Als ik ooit miljonair word, dan zou ik liefst zelf zo’n geleidetraject of school opzetten. Voor mijn gevoel is dat de meest nuttige investering ooit, naast een goede imago-boost…

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

2 Reacties

  • Ik vind het ook een prachtig iets, een hulp- of geleidehond. Ik ken een paar mensen die dat jaar voor hun rekening hebben genomen. Ik heb daar enorm veel respect voor maar zou het zelf niet kunnen.

Door Irene
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers liken dit: