Blogbestuurlijk: hoe mijn Blogroll weer thuiskwam

B

Af en toe verzand ik in blogbestuurlijke dingussen. Dan opeens vraag ik me af, hoe snel mijn blog geladen wordt, en hoe of wat het nog efficiënter kan. Dan test ik mijn site via Gtmetrix.com, Tools.pingdom.com en zelfs (want blègh) via Google’s Pagespeed Insights. Ik wroet wat af in .htaccess-bestanden om de YSlow-score wat op te kalefateren, check ‘Waterfalls’ om te zien wat er voor tijd besteed wordt aan het laden van bijvoorbeeld de diverse plugins.
Kan ik úren aan spenderen. Daarna heb ik dan vaak de puf niet meer om nog iets te schrijven. Te zot voor woorden. Mijn brein is zodanig gespleten, dat ik niet makkelijk switch naar de schrijfmodus als de technische modus nog aanstaat.
Vanmorgen echter, keek ik naar mijn wat saaie sidebar (lijstjes rechts). En besefte ineens wat daar ontbrak: een Blogroll! Notabene. Om hen die ik graag lees een prominente plek te gunnen, heb ik daar eens wat tijd in gestoken. Je moet nu eenmaal – net als de oerknal – ergens beginnen…

About the author

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

7 comments

 • En terecht! Ik heb zelf een een pagina ‘linklijst’ met de blogs die ik lees en een fijne schrijfstijl vind hebben. In het woud van blogs is het fijn als je degene die daarin oplichten een beetje linkliefde geeft!

 • Nou breekt mijn klomp. En dat met carnaval. Zit ik daar deze week ook aan te denken maar omdat ik geen sidebar heb (bewust) en mijn footer niet echt top is, was ik daar nog niet uit. Ga daar toch eens eens verder nadenken in zoverre me dat lukt.
  Enne.. ik me gezien bij jou hoor. :-)

  • @Mies: Maar natuurlijk sta jij er tussen. En, evt. kun je ook een pagina instellen met je Blogroll. Ik kan je daarbij helpen, mocht dat nodig zijn. :)

 • Zelf vind ik het belangrijk dat bloggers bijvoorbeeld in de zijkolom andere bloggers aanprijzen via een linkenlijst. Vaak klik ik er op door om ook daar eens te kijken. Op m’n eigen blog heb ik een linkenpagina (Linx) die direct via een menuklik te voorschijn komt. Het is een allegaartje met bijvoorbeeld ook links naar spotprentenmakers. Omdat het een eigen pagina is kan ik zien of mensen er op klikken en helaas valt dat tegen.
  Iets anders is een verzameling met regionale blogs. Die heb ik op blogspot gezet omdat dat beter ging. Het valt tegen om bloggers te vinden die over hun eigen omgeving schrijven. (Dwz niet over de eigen kat, maar over leuke voorvallen in hun dorp of stad.) Op dat ding heb ik ook een lijst staan met actuele blogposten en daarbij de nieuwste boven. Het liefst ook regionale of locale blogs, maar er staan ook andere bloggers tussen (zoals deze) gewoon omdat ik het wel handig vind. Iets vergelijkbaars heb ik gemaakt voor de gemeente Alkmaar. Het aantal bloggers valt daar tegen en veel andere zaken moet ik nog eens uitzoeken. Dat duurt al jaren en eigenlijk maak ik er nooit tijd voor vrij. Veel tijd vraagt het overigens niet, alleen wat in het begin.
  Iets anders is OBA. Dacht dat je daar ook een tijdje op voorbij kwam. Is opgezet als verzamelsite voor de oude Volkskrantbloggers. Tegenwoordig zitten er wat mij betreft teveel blogsters op die make-up of andere troep aanprijzen. De aanstichtster is er mee gestopt wegens tijdgebrek en enig overgebleven beheerder heeft veel medische problemen. Hij zoekt wat steun voor OBA. Mogelijk weet jij iemand die hem uit de brand kan helpen.

By Irene
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers liken dit: