Dat nare spook

D

Gister werd ik wakker en checkte mijn mobiel. Een van de eerste verhalen waarop mijn oog viel, was niet een van de vrolijkste. Dat beloofde al veel goeds voor die dag. En inderdaad werd het er gaandeweg niet beter op.

Allemaal van die verhalen die voortkomen uit scheidingen. En dan is mijn conclusie, naast de vraag, hoe het in vredesnaam mogelijk is dat men elkaar zo het leven zuur moet maken nadat liefde overgaat in haat.

Je zou dat soort verhalen rustig kunnen beginnen als een roman wat eindigt in een horrorverhaal. Is daar reeds een markt voor? Ik heb al wat verhalen klaar liggen, namelijk.

Je-weet-wel, men raakt verliefd, verliest zich in huisje-boompje-beestje, trouwt, liefst nog in gemeenschap van goederen, en krijgt kinderen. Als dan de bom een keer barst en deze implosieve actie leidt tot het in de complete narigheid storten van de ex-partner, is het leed niet meer te overzien.

Heeft men enig idee wat men elkaar, én de eigen kinderen, aandoet?

Ik zou met recht en spontaan iedereen willen adviseren om vooral niet langer in gemeenschap van goederen te trouwen, maar wél op huwelijkse voorwaarden.

Ik lees namelijk té vaak verhalen van heren die ineens een gat in hun zak hebben en erop los gaan leven, zodat de aanstaande ex-vrouw op deze wijze nog even horror-story mag incasseren. Opdat die ex-vrouw de rest van haar leven dat pijnlijke souvenir, van wat ooit een mooi huwelijk was, mag bekostigen.

Zucht. Want helaas is het zo dat ik dingen hoor, die als ik ze eenmaal hoor, ik veel liever niet gehoord had. Al is het een goede waarschuwing. Dat dan weer wel…

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

2 Reacties

Door Irene
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers liken dit: