De positie van de vrouw anno 2015

6

Bepaald nerveus word ik als ik zie dat in sommige werelddelen de vrouw niets méér waard is dan broedmachine spelen voor het heerschap dat aan de macht is. Het baart me oprecht zorgen dat een vrouw als ‘minderwaardig’ verlengstuk van de man wordt gezien.

Die machthebbers moeten wel heel bang zijn voor vrouwen. Waar komt die angst toch vandaan? En hoe kunnen wij, vrouwen, daar in vreedzaam protest verandering in brengen? Gezamenlijk, en op afstand?

Als atheïst wil ik persé geloven (?!) dat religie niet louter de grondslag is voor het stelselmatig weigeren om de macht te verdelen tussen de seksen. Ik weet dat samenwerking tussen geslachten zoveel meer mogelijkheden oplevert omdat beide gezamenlijk zoveel meer te bieden hebben.

Tegelijkertijd besef ik dat ik me nu op glad ijs begeef. Ik kan beter niets schrijven over geld, politiek en religie. Maar waar maak je je dan sterk voor, vraag ik me af?

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. @purepixelpassie schreef:

  Goedemorgen!
  Bepaald nerveus word ik als ik zie dat in sommige werelddelen de vrouw niets méér waard is… #blog http://t.co/SHsrZOqxJ0

 2. @purepixelpassie schreef:

  Grappig! Als je ’n blog schrijft en denkt dat er boel reacties op zullen volgen en dan niks, noppes, nada… http://t.co/SHsrZOqxJ0 :-p

 3. @LiesbethvBerkel schreef:

  RT @purepixelpassie: De positie van de vrouw anno 2015 http://t.co/SHsrZOqxJ0 #blog

 4. @purepixelpassie schreef:

  I cannot believe I still have to protest this shit… http://t.co/SHsrZOqxJ0 http://t.co/rdkK7tRAXe

 5. Paul schreef:

  Het werkt ook andersom: soms worden vrouwen schaamteloos voorgetrokken omdat ze meer vrouwen aan de top willen hebben. Dat is niet altijd een succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: