De witte roos

D

Zelfs als kind had ik al een ongelooflijke hekel aan clowns, want wat voor sukkels waren dat? Alles wat ze aanpakten ging welbeschouwd mis en ik vond het eerder om te huilen dan om te lachen.
Zo had ik als kind ook een hekel aan die tv-serie waarin figuurtjes langzaam uit de klei werden getrokken, dan begon ik steevast te zoeken naar een ander kanaal. Of er ook iets leukers was, vroeg ik me dan – zelfs als kind al – af.
En nog steeds kan ik niet lachen om Funniest Home Video’s, behalve als er wat rare kattensprongen in voorkomen. Mensen, en dan vooral het mannelijk geslacht, halen té domme stunts uit, waarbij ik vaak met ingehouden kont de andere kant wil opkijken.
Had een vriendin op de middelbare school, die me uitnodigde om samen met haar ouders een bezoek te brengen aan een cliënt van hun, het circus. Vraag me niet naar de naam van het circus want ik ben het selectief vergeten.
Omdat zij in de begenadigde positie verkeerden de administratie van het circus uit te voeren kregen we een heuse rondleiding en ik drentelde door de regen en modder langzaam achter hun aan. We hebben tha lot gezien. Olifanten, paarden, en tot slot de leeuwen die in armzalige kooien waren opgesloten, ik kreeg terstond meelij.
We mochten voor de show enkele stunts uitvoeren met acrobaten, waar ik een heilig ontzag voor had.
Toen kwam de show na een diner en mochten we eersterangs aanschuiven in de circustent. En alhoewel ik wat wrevels had bij de vertoning van dit armzalige gezelschap liet ik het allemaal over me heen komen. Uiteindelijk kwam het moment waar ik al zo bang voor was: de clowns act.
Uitgevoerd door een miserabel drietal die hun show uitvoerden met als showstopper een bom act, een namaakbom die explodeerde en waaruit een prachtige roos tevoorschijn werd getoverd. De clown dook pal voor mijn neus op en gaf mij die roos.
Maar die roos, die was hoogstwaarschijnlijk niet voor mij bedoeld, maar voor mijn vriendin als dochter van hun zakelijke relatie. Uiteindelijk heb ik de roos snel in haar handen geduwd. En deed maar net of mijn neus had gebloed.
Zullen ze het ooit leren?

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

Ik wil reageren

Door Irene
%d bloggers liken dit: