Een toetsenbord dat niet van shortcuts houdt

E

Gisteren scheen het de dag van de toetsenborden te zijn. Het begon ermee dat ik een Bluetooth toetsenbord in het zwart zag, en die wel geschikt achtte voor mijn Windhoos 10 machine. Dus maandagavond kwam ik thuis en begon er enthousiast aan het ding aan te sluiten. Maar wat ik ook deed Windhoos zag geen Bluetooth en zeker geen keyboard, terwijl mijn iMac het gelijk goed deed.
Tot ik me plots bedacht dat ik nog ergens in een laatje een Bluetooth-adaptor (2.0) had liggen. Aldus deed ik die in een USB-port en inderdaad kon hij het toetsenbord herkennen, maar erop typen, niets daarvan.
De volgende dag toog ik dus naar een winkel die een nieuwere versie had van de Bluetooth-adaptor. En vervolgens geschiedden miraculeuze dingen, nadat ik eerst nog eigenwijs het op mijn eigen fiets had willen doen. Ik kan er op typen, zelfs. Wat reuze helpt.
Wist je trouwens dat je in Windows 10 tijdens het inloggen onder Toegankelijkheid op je Beeldscherm ook een toetsenbord kan aanzetten? Dat is verrekte handig als je toetsenbord even niet blijkt te werken. En natuurlijk uitermate geschikt als je beeldscherm een touchscreen is, wat mijn oudje nog niet kan, maar dat terzijde.
Het wil wat, dat gestoei met die apparatussen terribli. Ik was inderhaast voor het gemak vergeten, dat het oudje sommige dingen zelf niet kan, zoals Bluetooth. Dus heb ik het ook nog geprobeerd met de download van een driver, waarmee ik zoveel ongein binnenhaalde als spam- dan wel spyware. Het heeft me minstens een paar uur gekost ook dat weer te herstellen.
’s Avonds kreeg ik een seintje dat WordPress weer een versche update had. En ik kan het dan niet laten het systeem zo snel mogelijk te updaten om te zien wat er allemaal voor verbeteringen zijn doorgevoerd. Zo is het nu o.a. met bepaalde toetsen makkelijk snelkoppelingen maken:

  • * of – een opsommingslijst starten.
  • 1. Een genummerde lijst start.
  • ## h2 koppen maken, met ### h3, en ga zo maar door.
  • > een blockquote maken.

Ik hou daarvan. Het mag allemaal gerust wat simpeler. Ik kon altijd te afgeleid worden door mijn perfectionisme in de opmaak van een blogpost. Nu word je in ieder geval daar wat mee geholpen. En als je toetsenbord dat ook nog eens begrijpt, dan wordt het leven wel verdacht mooi…

About the author

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

2 comments

By Irene
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers liken dit: