Hallo leven, welkom terug verWondering!

H

Verwonderen, we doen het allemaal op zijn tijd. Het zijn van die kleine muizenissen of pretmomenten.
Het is dát moment, dat je je afvraagt waarom die stoeptegel net iets hoger lag, toen jij erover struikelde. Of dat moment dat iemand een rotopmerking aan jouw adres plaatst, en jij in gedachten diezelfde persoon even tacklet.
Verwonderingen kunnen ook wonderbaarlijk mooi zijn, op het moment dat je geniet van een schitterende wolkenpartij aan een grotendeels blauwe horizon die langzaam voorbij kabbelt, en jij je al was het voor dat moment heel gelukkig waant. Of dat moment dat je witte strepen aan de horizon ziet, daar gemaakt door vliegtuigen onderweg naar een schitterende bestemming. Waar jij bij had kunnen zijn. Of waar je in gedachten naar toe zou willen gaan.
Je verwonderen deed je vooral als kind, toen je voor elk antwoord een wedervraag had: “Waarom?” Mijn neefje wist het later goed te bevragen in zijn moerstaal: “Warum, wieso, weshalb?” Het zijn die vragen die me vaak bezighouden en waarop geen zinnig antwoord te vinden is. Maar ze maken het leven immers boeiend, want je wordt steeds weer nieuwsgierig naar antwoorden waarnaar je driftig blijft zoeken.

Een leven dat meer door nieuwsgierigheid
dan door angst wordt gedreven, dat levert creativiteit op!

aldus Elizabeth Gilbert, schrijfster van het boek Eten, Bidden, Beminnen
Die laatste zin, dat van die nieuwsgierigheid, is ook een stukje verwondering. Hoe zou het zijn als…? En dat lijkt me een mooi begin voor een blogsite.

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

Ik wil reageren

Door Irene
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers liken dit: