Huishoudelijke blogaanpassingen

H

Niets heerlijker dan wat Herfstachtige dagen om wat te fröbelen aan je blogsite. Ik heb wat verbeteringen doorgevoerd waar ik – zelf – erg blij mee ben.

Archiefpagina

Qua archief – maar dat had je natuurlijk al meegekregen, heb ik een aparte archiefpagina (zie mijn menu hierboven) aangemaakt. Hoe ik dat deed, lees je daar.

Microbloggen in je sidebar

Ik mis het af en toe, wanneer gebeurde iets ook alweer. Je hebt natuurlijk altijd een agenda. Of een dagboek. Maar leuker vind ik het, als je kleine blogposts kunt neerzetten in je sidebar, waarop men ook kan reageren. Klik op de titel van de microblog in de sidebar onder ‘Pix in ’t kort’ of op het reactie-ding eronder. Dan opent de post in individuele setting.
Deze plugin wordt – helaas -al tijden niet meer aangepast. De shortcode van deze plugin werkt niet langer met het theme, waarschijnlijk omdat die nieuwe shortcodes heeft die daarmee in conflict zijn, dat ik nu heb ingezet. Ik heb wat zitten wroeten in de PHP-code waardoor de widget nu goed – en naar mijn wensen – wordt neergezet.

YouTube-films insluiten en responsive maken

Je kent het wel, je wil dat filmpje insluiten in je sidebar, of je blogpost, maar je weet niet precies wat de breedte in pixels van je blogpost is. Of je wilt zeker weten, dat dat filmpje ook responsive is, dat wil zeggen: geschikt voor desktop, tablet en smartphone.
Dan kun je onderstaande code gebruiken in je blogpost of tekstwidget:

En deze CSS in je custom stylesheet benutten voor het uiterlijk.

.videoWrapper {
  position: relative;
  padding-bottom: 56.25%; /* 16:9 */
  padding-top: 25px;
  height: 0;
}
.videoWrapper iframe {
  position: absolute;
  top: 0;
  left: 0;
  width: 100%;
  height: 100%;
}

Mochten er vragen rijzen, naar aanleiding van deze blogpost… So shoot…

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

3 Reacties

Door Irene
%d bloggers liken dit: