Ik mis (soms) WordPerfect in DOS

Posted on 2 Comments 228 views

Iedereen die – net als ik – in de jaren ’80 (ja, van die vorige eeuw) is begonnen met tekstverwerken op de computer, zal het met me eens zijn: ik mis WordPerfect onder MS-DOS. En voornamelijk wegens dat onmisbare ‘onderwaterscherm’, waarmee je zo fijn je codes kon zien en aanpassen.

Dat dacht ik vanmorgen nog toen ik voor heel even met mijn handen in het haar zat , omdat ik even zo snel een code niet kon vinden.

Die knipperende cursor lonkte altijd weer zeer uitnodigend om toch vooral maar te schrijven. Nu doen de meeste tekst-applicaties dat laatste ook. En ervaar ik tegenwoordig heel veel plezier in het schrijven in de Scrivener app.

Maar dat onderwaterscherm, dat was tijd nog ‘es nuttig verspillen.

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
 • Jannie
  19 januari 2020

  Grappig om ineens weer iets over WP 5.1 (met die naam / versie herinner ik het mij) te lezen. Ik heb hier ook op leren tekstverwerken en maakte voor het bedrijf waar ik werkte (nog steeds) allerlei standaard documenten en bestellijsten voor locaties. Vooral het onderwater scherm was perfect!

  Op enig moment moesten en zouden we overstappen op Word. Al mijn documenten en bestellijsten ‘gingen in de soep’, ik moest alles zien aan te passen en weer netjes proberen te maken in dat onbekende programma zonder het onderwaterscherm. Ik was erg boos op de systeembeheerder die zo nodig ‘modern moest doen’. ;-)))

  • Pix
   19 januari 2020

   @Jannie: Ow nog een medestander. Snap helemaal waar jij doorheen moest. ;-)))

Uiensoep met stokbrood & kaas voor de lunch! Lekkah

Uiensoep met stokbrood & kaas...

Home made crème brûlée! Mjammie

Home made crème brûlée! Mjammie

[#WOT: ] Van de week was alweer de laatste #Blogpraat. Na al die jaren een vaste prik te zijn geweest, voor zovele bloggers onder ons, is het chatuurtje op de maandagavond helaas... https://ipixtitude.com/wot-deel-8-blogtools/

[#WOT: ] Van de week...

Nieuwe coupe?

Nieuwe coupe?

[Blog:] In het Verenigd Koninkrijk woedt een storm nadat Caroline Flack (40) zichzelf van het leven heeft beroofd, na woelige tijden. Naar het schijnt had ze een relatie met een jongere man, Lewis Burton (27). Die ze bijna het hoofd had... https://ipixtitude.com/even-over-carolines-law/

[Blog:] In het Verenigd Koninkrijk...

Scroll Up
%d bloggers liken dit: