Learning all the time from English blogs

L

Vind jij Engelstalige blogs ook veel beter omdat ze je direct aanspreken en op de persoon schrijven? Het komt in ieder geval binnen. Je moet er iets mee. Er over nadenken bijvoorbeeld. Of er een studie van maken.
Het verbaast me dan ook niets dat hun blogs tot giga proporties kunnen uitstijgen juist omdat ze ook niet huiveren om huis-tuin-en-keuken perikelen tot in de puntjes te beschrijven. Daar wij als nuchtere Hollanders nog denken dat het sop de kool niet waard is om er überhaupt een blogwaardig ding van te maken.
Soms benauwt het me ook wel eens een beetje. Dat gejij en gejouw en de ontelbare adviezen die je letterlijk om de oren geslagen worden. Soms denk ik ook wel eens dat het iets minder kan/mag. Maar kennelijk werkt het wel qua statistieken, al is de hele wereld Engels machtig zo langzamerhand. Dan zijn die statshoogten natuurlijk niet zo wonderlijk.
En bij mij blijft nadien altijd die beruchte vraag openstaan: Kan ik het zelf nog béter/leuker dan wel interessanter verwoorden, liefst voorzien van een knipoog?
Laatst las ik bijvoorbeeld een blog over de hele dag zitten. Dan ga ik dus blozen of mezelf afstraffen met dat zweepje, omdat ik daar geen blog over heb kunnen verzinnen. Het feit alleen al dat ik zoveel onderwerpen laat liggen, daar verwonder ik me zo vaak over.
En op de wijze waarop die blogs worden beschreven, omschreven, doorgelicht, en gelinkt naar andere fijne artikelen, je kunt er dágen zoet mee zijn. Omdat je als je verder klikt er na een paar uur achter komt dat je alweer aan dat avondeten moet gaan denken, terwijl je eigenlijk denkt geen afstand te kunnen nemen. Hoewel je er vanzelf vierkante oogjes van ontwikkelt.
Je zou er terstond een minderwaardigheidscomplex van krijgen, ware het niet dat het dan ook weer die leuke ideeën tot stand brengt. En allerlei mogelijkheden openbaart. Want de diversiteit en het uitdiepen van concepten daar kunnen wij nog een puntje aan zuigen…

About the author

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

3 comments

By Irene
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers liken dit: