Narcisme versus ego-centrisme

3

Tegenwoordig is het een trend de term ‘narcisme’ te bezigen als men ‘ego-centrisme’ bedoelt. Het lijkt me sterk dat er zó veel narcisten zijn, namelijk. Als je kijkt naar hoe de wereld werkelijk in elkaar steekt.

Ooit werd ik door de psychiatrie als schizofreen (psychotisch) ‘gelabeld’. Foutje bedankt.

Maar die periode zorgde er wel voor dat ik ging schrijven. Dat schrijven heeft mijn blik als geen ander geopend. Echt, niemand anders heeft me ooit kunnen vertellen hoe ik me werkelijk voelde. Mijn typende vingers wél.

Mijn blog zorgde er ook weer voor, dat ik éindelijk doorkreeg dat ik als mens nog niet eens zo ‘gek’ in elkaar stak. Integendeel, door mijn ervaringen en gevoelens te delen, kwam ik er juist achter dat anderen zich soms aan me meten, en dezelfde ervaringen en gevoelens hebben.

Verrassingsgewijs kwam ik er achter, dat ik best wel een ‘normaal’ gek mens ben.

Bevrijdend wel…

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Ellie Schmitz schreef:

    Wat een mooi leuk inspirerend goed en sterk stukje heb je hier neergezet! Knap!!

  2. Mooi! Narcistisch wordt te pas en te onpas gelabeld. Ziek eigenlijk… 🙁

    • iPixelDiva schreef:

      @Mindel: Ja, inderdaad. Men gebruikt dat narcistisch te vaak, terwijl men er eigenlijk iets anders mee bedoelt… :-/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: