Open brief: Nationale loterijspam

O

Wekelijks word ik via mijn slakkenpost verveeld met al die reclame om maar lid van hun loterij te worden. Echt, hele bossen met bomen worden voor die reclame-epistels omgezaagd. Nog daargelaten dat zo’n lidmaatschap me elke keer weer tot nagelbijten drijft. Dat gaat echt ten koste van mijn prachtige gemanicuurde nagels. Maar dat terzijde.

Als je al lid bent, krijg je prompt dezelfde reclame toegezonden als ieder ander die nog geen lid is. En het steekt behoorlijk, dat je altijd weer iets moet activeren, zoals bijvoorbeeld een Bingokaart, waarna dan steevast die melding arriveert in kleine lettertjes die beweren dat je nógmaals lid kunt worden. Waarom krijgen nieuwkomers al die kansen wél, en waarom niet als je al járen lid bent van zo’n spammert?

Ja, natuurlijk snap ik dat ze daarmee nieuwe leden proberen te werven.

Soms heb ik de neiging als antwoord een ellenlange Open Brief te sturen aan zo’n loterij:

Geachte dames en heren,
Na reeds zo’n tientallen jaren lid te zijn van uw loterij, overigens zonder ooit ook maar iets, behalve dan die zinloze agenda’s en kookboeken, gewonnen te hebben.
Ik vraag me af, hoe moeilijk het is voor u om te checken of ik uw post niet tevergeefs én dubbelop in mijn brievenbus ontvang? Tevens vraag ik me af, waarom nieuwkomers allerhande gratis kansen krijgen, terwijl ik me suf betaal aan die overigens nutteloze spam van u, wekelijks in mijn brievenbus.
Het zou mij aanzienlijk beter schikken, als u een ander én leuker succesverhaal levert aan uw reeds bestaande clientèle. Als blijkt dat mijn winnende lot in de nabije toekomst weer niet valt, dan zie ik mij echt genoodzaakt mijn lidmaatschap op te zeggen. Dan bemachtig ik nog liever wat aandelen in mijn favoriete nagellakproducent.
Met vriendelijke groet,
Pix

Zal ze leren.

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

Ik wil reageren

Door Irene
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers liken dit: