Als typische Haarlemse mug…

A

Als rasechte Haarlemse mag ik wel stellen dat deze ‘wereldstad’ me nog altijd blij maakt. Het is voorzien van alle geneugten waarover de meeste vrouwen alleen maar kunnen dromen. Staat op nummer één van de lijst van de landelijk verkozen favoriete steden inzake shoppen. Maar het zijn voor mij vooral de talloze liederlijke bistrootjes en cafeetjes, waar ik mijn hart kan ophalen. Befaamd en berucht is de term dan ook dat we als we gaan stappen een ‘rondje rond de kerk’ doen. Deze kerk is gelegen aan de Grote Markt in het centrum. En daaromheen liggen de gezelligste kroegen waar ik altijd vandaan kom als ware ik eventjes op vakantie geweest.

Ja, ik ben dus een Haarlemse mug. Geboren en getogen. Mijn ouders hebben ook altijd in het Haarlemsche gewoond en ons met de paplepel ingegoten wat er hier zoal leeft. Wat ons beweegt. En wat het typisch droge gevoel voor stedelijke humor behelst.

Vanwege de zelfstandige onderneming van mijn ouders ben ik dan ook een klein beetje berucht hier als ‘het Stofzuigermeisje’. Als tiener mocht ik al vroeg meewerken met de zaak. Dat hield in dat ik bij klanten de artikelen bezorgde en hielp in de winkel. Men moest niet raar opkijken als ze mij door de halve stad zagen zeulen met stofzuigerslangen rond de nek en aanverwante artikelen in mijn armen. Ben supersterk geworden daardoor.

Als ik dus dat rondje rond de kerk doe, werd ik vrijwel altijd gesnapt en aarzelde men niet om mijn vader in de zaak erop aan te spreken.
“Je dochter was weer behoorlijk in de weer gisteravond tijdens het kroegtijgeren!”
En dan wist mijn vader niet waar hij kijken moest.

Zo ben ik langzamerhand een bekend Haarlems gezicht geworden, maar maak daar ook altijd stiekem gebruik van om het in mijn eigen voordeel te laten werken. Zoals alleen een Haarlemsche zich van de zonzijde kan laten zien!

Over mij

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

1 Reactie

Door Pix
%d bloggers liken dit: