Betreden op eigen risico

Een kat die verderop schijnbaar lui ligt te pitten, netjes in zijn mand. En een andere poes die languit op haar rug gespreid ligt, voor dood. Zoals het mijn feline vriendjes nu eenmaal betaamt. Echter, niets ontgaat hem. Of haar.

Ik zag het gebeuren; mijn hordeur met kippengaas laat genoeg ruimte over voor allerhande invliegende insecten. En mijn balkondeur staat deze heerlijke zomer meestentijds wijd open, ook voor het soort vlieg, mug, wesp, ja en zelfs binnenwandelende spinnen. Ze zijn echter bij lange na niet genoeg voorbereid op wat er dan geschiedt.

Als zo’n insect dan schijnbaar even onschuldig hier binnenvliegt, krijgt het te maken met een doodseskader van heb ik jou daar. Mijn vliegenmepper doet het ze, heus waar, niet na. Bij lange na niet.

De kat wordt de insect gewaar, springt levendig als nooit tevoren op en deelt klappen uit. Enkele. Maar altijd gericht op raken. Terwijl die vlieg in doodsnood of de wesp met zijn angel reeds klaar ligt te kronkelen, en steeds weer die poging waagt om toch nog weg te kunnen vluchten, krijgt het steeds – wreed en meedogenloos – kleine klapjes te verwerken. Dat spel duurt soms úren. Terwijl dat insect zich soms niet eens meer bewegen kan. Het lijkt een bron van vermaak voor mijn katten. Een godsgruwelijk barbaars soort van vermaak wat ik meestal niet al te lang wil laten duren. Ik spoel de gehavende insect dan – bij wijze van genade – maar snel door het toilet.

‘Als het dan toch dood moet, doe het dan snel en pijnloos!’, spreek ik mijn katten meermaals vermanend toe.

Maar dan geven ze weer dat lieve koppie, en strelen ze mijn handen, zodat mijn hart weer eens wordt aangesproken op die verrekte verliefdheid op dat lenige en venijnige feline ras. En goh! Wie ben ik dan, om niet te vergeten en ze niet te vergeven dat mijn huis al die jaren insectvrij blijft?

0
0

DELEN MAG:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email

WAT JE NIET WIL MISSEN:

REACTIES:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over mij

picca moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

REACTIES
Scroll Up

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: