Classic bloggers' delights

Vaak ben ik op zoek naar de perfecte WordPress-theme, om het dan na er een poosje mee gewerkt te hebben, toch volledig om te gooien en aan te passen naar mijn smaak.
Hieronder lees je waar ik me zoal mee bezig houd ten aanzien van dit blog.

 1. Deze theme

  Komt van themeforest.net en heet Sidewalk van Meks.com.

  De theme options zijn zeer uitgebreid tot aan de vertaling aan toe. Support is ook geweldig.

  Ik kan je deze theme-producent van harte aanbevelen en nee, ik heb geen aandelen. Nog niet.

 2. Mijn afbeeldingen van 2014

  Vorig jaar was ik heerlijk aan het opruimen op de server via Filezilla. En drukte lukraak op ‘delete’, maar dan ga je natuurlijk ook wel eens te ver. Per ongeluk vergat ik dat ik ook het jaar 2014 aan archief voerde op dit blog. De afbeeldingen van dat jaar zijn nu dus pardoes verwijderd. Dat is balen. Dus kan ze nu weer handmatig gaan toevoegen. Dat heeft wel tot positief gevolg dat ik die oudere blogposts weer eens kan lezen, de SEO of categorieën kan aanpassen, en me verwonder over de vooruitgang die ik qua schrijven doormaak.

 3. Content versus uitgelichte afbeeldingen

  Ergens ben ik niet zo tevreden met de nadruk die de meeste WP-themes leggen op afbeeldingen, en dan voornamelijk de uitgelichte. Ik vind afbeeldingen geweldig, en ze sieren je content meestal, maar ik vind ook dat het de aandacht wegtrekt van je schrijfcapriolen. Te veel.

  Ik wil dus altijd iets specifieks anders dan wat een WP-theme doet. Vaak staan de uitgelichte afbeeldingen boven de titel van een blogpost, of anders daaronder.

  Terwijl ik juist eerst een paragraaf tekst wil zien, daarna de uitgelichte afbeelding en dan de rest van de tekst.

  Gisteren had ik zo’n dag dat ik daarmee worstelde. Urenlang. En uiteindelijk vond ik de snippet ten behoeve van functions.php die precies deed wat ik wil.

  Iedereen denkt nu dus: natuurlijk kun je ook in je post-editor gewoon je tekst typen, er een afbeelding tussenwurmen ergens, en er klaar mee zijn.

  Wat me ook heel erg zou helpen is als je een shortcode voor de featured image in de post-editor zou kunnen plakken (daar is een snippet voor ten behoeve van functions.php), al betekent dat wel dat ik dan weer alle voorgaande blogposts handigmatig moet gaan aanpassen. Ik ben van nature zeer lui aangelegd, en wil dat met één druk op de knop geregeld hebben.

  Ennnn… Irene zou geen PixelPrinses zijn, als ik dat niet anders kan. Dus zoek ik me wezenloos via Google naar snippets code, zodat ‘the_content’ zoals die in de theme-templates wordt aangeroepen, er toch anders uitziet.

  Het bevreemdt me dan ook ergens dat er louter twee functies zijn, te weten: ‘the_excerpt’ (voor een teaser van je blogpost) en ‘the_content’ (voor de hele tekst). Dat kan toch beter?

If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough. ~ Albert Einstein

Ervaar jij dezelfde zaken als ik? Ga dan vooral los in de reacties. Ik ben heel benieuwd naar jouw bevindingen, ook…

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Comments
 • Ali
  20 juli 2016

  Ik vind dit er toch ook wel weer erg mooi uitzien. Het is bij jou altijd een verrassing hoe je blog eruit ziet en ik doe wel inspiratie op. Meks.com ga ik zeker kijken voor een thema.

  • Pix
   21 juli 2016

   @Ali: Ja, ik ben dan nu – denk ik – voor het eerst erg content met deze lay-out. Succes. Bij vragen, altijd melden hè? 🙂

 • Mies Huibers
  21 juli 2016

  Ik vind je theme echt prachtig zo. Ik herken je bezig zijn met dit soort zaken helemaal. Nu heb ik zelf een simpel gratis thema maar ik knutsel en frőbel wat af in het child theme dat ik gemaakt heb. Ik ben daarmee dikwijls meer mee bezig dan met schrijven. Gewoon leuk om te doen. Toch overweeg ik ook al een tijdje om eens een thema aan te schaffen waar je wat meer mee kunt.

  • Pix
   21 juli 2016

   @Mies: Hee, wat leuk, een zielsverwant. Kijk eens bij Meks.com, want ook qua support zijn ze super… Geld is het dubbel en dwars waard dus. 🙂

 • Mies Huibers
  21 juli 2016

  Ik ga daar zeker eens kijken. Goede tip.

%d bloggers liken dit: