Corona-dagboek, dag 7

Gelukkig heb ik het gedurende de dag druk. Of liever, maak ik mezelf druk. Hetzij met vragen die binnenkomen over websites, dan wel overige ICT-gerelateerde zaken. Zo heb ik een paar singles in mijn omgeving, en niet zo behept met de techniek van computers, telefonisch begeleid in de installatie en werking van ondermeer Facetime, en ook Skype. En dat klusjes-regime van mij, is echt een beetje in de vergetelheid geraakt. Hoewel ik soms ook best een momentje heb, dat ik even afstand wil nemen van mijn zo langzamerhand vierkante oogjes. Ik ben de uitvinder van het medium Internet, WhatsApp, en overige aanverwante artikelen onwijs dankbaar. Without whom… je kent het wel.

En toen was daar toch wel dat initiatief om de ouderwetsche loglijst weer leven in te blazen. Kunnen we met z’n allen (lees: bloggers) weer als vanouds de hele dag op die verrekte F5-knop drukken om die lijst te zien verversen. Je kunt deze lijst overigens ook als RSS-feed weergeven op je eigen blog, de link is: https://webloggerlijst.nl/wprss/ . Of een knop ernaar in je menu opnemen. Er zijn opties, maar dat wist je vast al wel.

Tussen al het klussen door, neem ik ook af en toe even de tijd om frisse lucht te snuiven (zie foto). Een boodschap te doen om te constateren dat het hamsteren nog steeds niet is geëindigd. Zo waren vandaag de chips en luchtige crackers volledig uitverkocht. Waarbij onze lokale super zich blijkbaar steeds meent te moeten verontschuldigen, voor het niet (tijdig) kunnen aanleveren. Bij de check-outs constateerde ik dat er vanaf het plafond grote vierkante plexiglazen waren opgehangen, om zo de caissières toch een weinig te kunnen beschermen met betrekking tot het houden van die anderhalve meter afstand. Eerder dacht ik al, dat pinnen en geld uitwisselen waarschijnlijk een groot risico voor onszelf, maar ook voor hen vormt. Respect ook, voor de dames achter die check-outs dus.

En heel af en toe check ik dan de sociale media, om die spontaan weer weg te klikken, als ik opmerk dat het tolerantie-niveau van de mensheid met de dag steeds iets meer in het niets verdwijnt. Ik meen, net als de rest van de mensheid, te begrijpen wat ‘social distancing’ inhoudt. Ik kan er echter niet zo goed tegen dat men steeds weer ‘vingertje wijst’ richting anderen. Of dat men elkaar zo nodig de les moet lezen. Hoe dan ook, ligt de verantwoording van ieder mens bij zichzelf. Ik kan me zo goed voorstellen dat men zo af en toe uit de band ‘moet’ springen. Al breng je een ander daarmee, voor heel even toch in gevaar. De boog kan immers niet altijd gespannen zijn.

Dus, om met Loesje te spreken:

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Comments
 • Ximaar
  23 maart 2020

  Ik dacht nog even, dat is handig die lijst. Maar dat zit er in dat ik Waterfox (Firefox) gebruik en dan meteen de RSS lijst zie. In Chrome krijg je alleen de code van het script te zien en dat is onhandiger. Zo’n lijst kan je eenvoudig in een Blogspot zetten. https://xiwel.blogspot.com/

  • Pix
   23 maart 2020

   @Ximaar: Jij krijgt alleen de code te zien?? Hoe dan??

 • Ximaar
  23 maart 2020

  Dat is alleen in Chrome.

  https://ximaar.files.wordpress.com/2020/03/pix-in-chrome.jpg

  Zelf gebruik ik dat nooit, maar ik weet dat hele volksstammen dat doen. Uitschajkelen van uBlock Origin had geen effect.

  • Pix
   23 maart 2020

   @Ximaar: Dus je vraagt de RSS feed op en dan verbaast je dat?

  • Pix
   23 maart 2020

   @Ximaar: extensies uitzetten en nog eens proberen… een optie??

 • Ximaar
  23 maart 2020

  Gewoon /wprss/ van de link halen en doet ie het prima.

  • Pix
   23 maart 2020

   @ximaar: Op verzoek van een aantal van de Oude Weblogkliek doe ik dat juist niet. Sorry.

Iedere keer als ik mijn toilet bezoek, springt De Bink in het kleine wasbakje om even water te drinken!

Iedere keer als ik mijn...

Mijn favo voedsel maar weer ‘es op tafel gezet!! Mjam.

Mijn favo voedsel maar weer...

Jihaa, ‘t is me gelukt me voor 12 u aan te kleden... behalve die sloffen dan, maar dat vergeef je me vast wel...

Jihaa, ‘t is me gelukt...

Kat houdt geen afstand, hoeft wat mij betreft ook niet! 😘

Kat houdt geen afstand, hoeft...

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige pluimen (rechts vd klok)

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige...

Bij ons op de laan is het al Lente!!

Bij ons op de laan...

%d bloggers liken dit: