Die essentiële olie

Elke zondagavond reserveer ik steevast voor een geduchte free-me-wellness-beauty-avond. Dan moet alles er aan geloven. Ik was alle ongein er af. Ik scheer me op kwetsbare plekjes. En tot slot, wil ik mezelf nadien dan verwennen met een maskertje, en komkommerschijfjes op mijn ogen. Iedereen die me dan eventueel zou tegenkomen, krijgt de bibbers of schrik van zijn leven, maar dat boeit niet, ik heb dat dan heel even nodig. Vertel ik mezelf nog steeds na al die jaren.

Met al die wind en regen de afgelopen weken, waag ik dan een poging om lief te zijn voor mijn toch al gevoelige huid. En dus was ik er nadien nog niet helemaal klaar mee. Nee, ik had van de week ergens op een verlaten plekje in een drogisterij een flesje met essentiële huidolie gevonden, waarvan het serene label me wel aansprak. En dus smeerde ik dat goedje eens fijn en overmatig royaal in. Waarom zou je zuinig doen met olie, vroeg ik me af, als je huid best wat zachtheid kan gebruiken?

Nu, je raadt het al. Ik glibberde van de gladheid alle kanten op. Zelfs mijn welverdiende kopje koffie met likeur gleed tussen mijn vingers weg. En dat spul blijft natuurlijk overal aan plakken. Op de sofa, aan mijn peignoir, op mijn hoofdkussen, écht overal.

Halverwege de nacht glipte ik zelfs half mijn bed uit. Hing ik dan half uit bed. Half wakker, half-slapend, en vaag drong het tot me door, dat ik wellicht toch net ietsje te veel van het goede had gedaan.

En dus stond ik vanmorgen mijn huid te scrubben als nooit tevoren. Nu – zucht – moet ik natuurlijk weer op zoek naar een after-scrub-crèmetje om het resultaat van mijn overvloedige essentiële olie-gebruik en die scrub te verzachten. Of – peins ik dan vertwijfeld – zou dat peperdure Coconut Body Milk de klap gaan opvangen en mijn stommiteit vergoelijken?

Mijn tip voor vandaag en eigenlijk ook voor de rest van jullie verdere leven: wees zuinig op en met die essentiële olie. Al was je het goedje 1.001 keer waard…

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
 • Jessica J.
  2 maart 2020

  Haha, dat is de reden waarom ik nooit olie gebruik! Ik vind een badolietje wel lekker, maar om mezelf nu doelbewust met het goedje in te smeren? Nee, bedankt.

  • Pix
   4 maart 2020

   @Jessica J: Gelukkig heb ik het hele verhaal uit m’n duim gezogen. Dat mag, als blogger, meen ik. 😉

Iedere keer als ik mijn toilet bezoek, springt De Bink in het kleine wasbakje om even water te drinken!

Iedere keer als ik mijn...

Mijn favo voedsel maar weer ‘es op tafel gezet!! Mjam.

Mijn favo voedsel maar weer...

Jihaa, ‘t is me gelukt me voor 12 u aan te kleden... behalve die sloffen dan, maar dat vergeef je me vast wel...

Jihaa, ‘t is me gelukt...

Kat houdt geen afstand, hoeft wat mij betreft ook niet! 😘

Kat houdt geen afstand, hoeft...

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige pluimen (rechts vd klok)

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige...

Bij ons op de laan is het al Lente!!

Bij ons op de laan...

%d bloggers liken dit: