Even huishoudelijk: over Blog(brain)stormen

Terwijl ik bezig was met de techniek achter een export, van PivotX (van oerHollandse bodem destijds) naar WordPress, viel het me op, dat men destijds dus ofwel blogde maar ook kon linkdumpen. Linkdumps waren kortweg de microblogs onder de blogposts, waarin men, het woord zegt het al, even kon linken. En men blogde dus. Eenvoudigweg, zonder al te veel rompslomp.

Er was destijds een blogs-update-lijst, naast dat men zich kon abonneren op de RSS feeds.

Ik mis dat.

En destijds waren er nog geen regeltjes, zoals ellenlange SEO-voorschriften. Of had ik er toen simpelweg nog geen weet van? Er was nog geen Social Media, maar dat raakte toen wel in opmars. Men hoefde destijds in het kader van de huidige trends in webdesign ook nog niet eens verplicht een (uitgelichte) afbeelding toe te voegen. En men reageerde nog, gewoon op de blogpost zelf, in plaats van op die verdomde Social Media. En caching, wa’ was dat dan?

Snap je al waar ik heen wil?

Voor mij raakt de lol van het fysiek bloggen er een beetje af, want te veel regeltjes. Ik verlang weer terug naar die goede oude tijd. Toen ik dus nog niet dat check lijstje diende af te werken alvorens ik op die verrekte publiceer-knop drukte.

Dus nu ben ik ernstig aan het overwegen of ik Yoast’s SEO plugin vaarwel zeg. Of dat ik het aandurf vrijwel dagelijks te bloggen zonder op Social Media te promoten. Of ik een WordPress theme durf in te schakelen waarin geen uitgelichte afbeeldingen benodigd zijn.

En zo, alras, verdwijn in een onzichtbaar vangnet waarin ik me wellicht wat veiliger waan om te schrijven over wat me werkelijk bezielt.

Durven moet je doen, is de nieuwe stelregel, zo roept Loesje. En geen weg is doodlopend, als je durft om te keren. Soit. Het is die poging wel waard, om mijn zin in het bloggen definitief terug te krijgen…

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Comments
 • Ximaar
  10 februari 2020

  Heb je hier iets aan: https://xiwel.blogspot.com/

  • Pix
   10 februari 2020

   @Ximaar: En tjakka, onder mijn favorieten geschaard. Thanks. Veel werk, dat?

   • Ximaar
    10 februari 2020

    Nee, anders was ik er niet aan begonnen. Zijn standaard opties van blogspot. Ik ben het als testje begonnen toen OBA stopte. Daarvoor had ik zoiets voor regionale bloggers bedacht aangezien die vaak buiten de boot vallen.

 • Arnoud
  14 februari 2020

  Hoewel ik het nut van SEO wel zie, vind ik toch ook wel dat de gewone blogger teveel wordt beknot. Yoast is mijns inziens veel teveel afgestemd op de zakelijke blogger die zijn spulletjes aan de man/vrouw wil brengen.
  Het is nu juist leuk om te spelen met een titel zonder dat die per se in de eerste alinea moet terugkomen en al je focus trefwoorden bevat. Dat doet gekunsteld aan. Dus ik probeer er een draai aan te geven, maar ik laat me er niet door beknotten.

  • Pix
   15 februari 2020

   @Arnoud: Ja precies. Je zou je er ook niet door moeten laten beknotten, dat verknalt het plezier in het spelen met schrijven… :-p

 • Arnoud
  14 februari 2020

  O ja: ik ben toch ook wel benieuwd of jij erin zou kunnen slagen een gigantische hoeveelheid posts van Amsterdam Centraal vanuit PivotX over te zetten naar WordPress. Hoewel ik twijfel of we dit eigenlijk wel moeten willen. πŸ˜‰

  • Pix
   15 februari 2020

   @Anoud: Ha, dat toch moeten lukken als de huidige PivotX installatie nog bestaat. Mijn mailadres is: aseverirene@gmail.com. Ik hoor het wel, als je over de twijfel heen bent… πŸ˜‰

Iedere keer als ik mijn toilet bezoek, springt De Bink in het kleine wasbakje om even water te drinken!

Iedere keer als ik mijn...

Mijn favo voedsel maar weer β€˜es op tafel gezet!! Mjam.

Mijn favo voedsel maar weer...

Jihaa, β€˜t is me gelukt me voor 12 u aan te kleden... behalve die sloffen dan, maar dat vergeef je me vast wel...

Jihaa, β€˜t is me gelukt...

Kat houdt geen afstand, hoeft wat mij betreft ook niet! 😘

Kat houdt geen afstand, hoeft...

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige pluimen (rechts vd klok)

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige...

Bij ons op de laan is het al Lente!!

Bij ons op de laan...

%d bloggers liken dit: