Expressies: laat ze me zien

Gelaatsuitdrukkingen: een lach of een traan; ik wil ze absoluut niet missen. Ik kan ze dan ook niet missen. Het is voor mij een kwestie van óverléven. Want mocht ik je onverhoopt niet kunnen verstaan – als slechthorende mét Philips oorbellen – dan kon ik vóór deze hachelijke periode zonder mondkapjes, nog altijd spraakafzien of mezelf ervan overtuigen dat wat ik hoor ook bevestigd wordt. Juist door die mimiek.

Het is voor mij als slechthorende een zorgwekkend fenomeen dat de overheid ons allen dringend adviseert een mondkapje te dragen. Ik snap het wel. Ik begrijp het zelfs. We moeten die verrekte Corona eronder zien te krijgen. En daar wil ik natuurlijk van harte aan bijdragen. Maar ow ow… wat is zo’n mondkapje toch een gruwelijk handvat in dezen.

Zou bijna aan de slag gaan om een uitvinding te doen, waarbij alle menselijke mimieken juist wél getoond worden. Maar gelukkig, zijn er mensen die dat reeds gedaan hebben. Zie dat doorzichtige kapje op de bijgaande foto.

Ik zou bijna aan de gehele mensheid het verzoek willen doen, dat doorzichtige mondkapje te dragen. Ik heb er zelf net een paar besteld.

En ik vind mezelf al behoorlijk stoer én flink dat ik er zelfs een sticker opplak, mét dat signaal dat ik als slechthorende die ondersteuning écht nodig heb.

Tot die tijd dat deze kapjes thuis arriveren, duik ik even onder. En zal wanhopig proberen me niet al té veel zorgen te maken over hoe we – als doven en slechthorenden – deze komende periode toch een beetje luchthartig door kunnen komen. Ik hoop oprecht dat de mensheid in staat zal blijken met ons mee te denken en voelen…

0
0

DELEN MAG:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email

WAT JE NIET WIL MISSEN:

REACTIES:

1 reactie

  1. Ik hoop met je mee. Ik merk dat met kapje op mijn ogen de neiging krijgen om een vers botox-hoofd te imiteren. Van die grote ogen en zo…
    Dus zelfs daar hebben jij en je lotgenoten niets aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over mij

picca moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

REACTIES
Scroll Up

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: