Fan

De laatste tijd switch ik maar al te graag naar documentaires, zoals die op National Geographics en Discovery. Men kan tegenwoordig hele oceanen of aardvlakken voor het oog droogleggen met behulp van gecomputeriseerde applicaties en laat dat zien in deze schitterende documentaires. Machtig interessant allemaal.

Vooral als blijkt dat wij als gewone droogkloterige aardse mensen speciaal bang blijken te zijn voor externe factoren. Zoals een eventueel contact met buitenaardse wezens. Als je goed kijkt naar deze aarde hebben we meer te vrezen voor tornado’s, aardbevingen/-verschuivingen en tsunami’s.

Stel, je bent ooit getroffen door een tornado, en je huis is totaal vernietigd. Dan is er een bepaalde mensheid onder ons, die niet weet van wijken. En rustig aan weer hun nieuwe huis opbouwen. Daar, waar ze eerder dus hun hele toekomst in duigen zagen vallen. Aan de ene kant wil ik het snappen, maar ergens kan ik er met mijn volle verstand niet bij.

Zo is er aan de Westkust van de VS een regio Cascadia, met plaatsen als Vancouver etc. in de buurt, dat per direct gevaar loopt, en als het ware op een soortement bom is gelokaliseerd, qua onderzeese erupties van vulkanen. Zo eens in de 300 jaar is het blijkbaar raak met zo’n vulkaan. En liefst zou ik iedereen een seintje geven: ‘Niet veilig. Wegwezen!’

Ja, je snapt waar ik nu heen wil. Ergens moeten die mensen daar wel blijven, want als we met z’n allen in een tornado-/aardbevings-/tsunamivrije omgeving willen wonen, dan is het hek natuurlijk van de dam. Letterlijk. Dat zinnetje: ‘Nature will find a way‘, komt hier steeds weer bovendrijven. Dus we kunnen al die regio-bewoners daar beter niet waarschuwen vooraf.

Zucht. Had ik deze blogpost maar nooit geschreven…

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
 • ilidio
  17 juni 2019

  Amid concrete and clay
  And general decay
  Nature must still find a way…

  • Pix
   16 juli 2019

   @Ilidio: Ah, komt dat daar vandaan? Aha.

Iedere keer als ik mijn toilet bezoek, springt De Bink in het kleine wasbakje om even water te drinken!

Iedere keer als ik mijn...

Mijn favo voedsel maar weer ‘es op tafel gezet!! Mjam.

Mijn favo voedsel maar weer...

Jihaa, ‘t is me gelukt me voor 12 u aan te kleden... behalve die sloffen dan, maar dat vergeef je me vast wel...

Jihaa, ‘t is me gelukt...

Kat houdt geen afstand, hoeft wat mij betreft ook niet! 😘

Kat houdt geen afstand, hoeft...

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige pluimen (rechts vd klok)

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige...

Bij ons op de laan is het al Lente!!

Bij ons op de laan...

%d bloggers liken dit: