Fan

De laatste tijd switch ik maar al te graag naar documentaires, zoals die op National Geographics en Discovery. Men kan tegenwoordig hele oceanen of aardvlakken voor het oog droogleggen met behulp van gecomputeriseerde applicaties en laat dat zien in deze schitterende documentaires. Machtig interessant allemaal.

Vooral als blijkt dat wij als gewone droogkloterige aardse mensen speciaal bang blijken te zijn voor externe factoren. Zoals een eventueel contact met buitenaardse wezens. Als je goed kijkt naar deze aarde hebben we meer te vrezen voor tornado’s, aardbevingen/-verschuivingen en tsunami’s.

Stel, je bent ooit getroffen door een tornado, en je huis is totaal vernietigd. Dan is er een bepaalde mensheid onder ons, die niet weet van wijken. En rustig aan weer hun nieuwe huis opbouwen. Daar, waar ze eerder dus hun hele toekomst in duigen zagen vallen. Aan de ene kant wil ik het snappen, maar ergens kan ik er met mijn volle verstand niet bij.

Zo is er aan de Westkust van de VS een regio Cascadia, met plaatsen als Vancouver etc. in de buurt, dat per direct gevaar loopt, en als het ware op een soortement bom is gelokaliseerd, qua onderzeese erupties van vulkanen. Zo eens in de 300 jaar is het blijkbaar raak met zo’n vulkaan. En liefst zou ik iedereen een seintje geven: ‘Niet veilig. Wegwezen!’

Ja, je snapt waar ik nu heen wil. Ergens moeten die mensen daar wel blijven, want als we met z’n allen in een tornado-/aardbevings-/tsunamivrije omgeving willen wonen, dan is het hek natuurlijk van de dam. Letterlijk. Dat zinnetje: ‘Nature will find a way‘, komt hier steeds weer bovendrijven. Dus we kunnen al die regio-bewoners daar beter niet waarschuwen vooraf.

Zucht. Had ik deze blogpost maar nooit geschreven…

0
0

DELEN MAG:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email

WAT JE NIET WIL MISSEN:

REACTIES:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over mij

picca moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

REACTIES
Scroll Up

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: