Halleluja, ik kán zonder Sociale Media

Ik weet ‘t, m’n kijkcijfertjes hollen zienderogen achteruit sinds ik niet langer elke snik, hik of himmelhoch jauchzende belevenissen deel op de Twitters of Facebook. Ik mis ’t niet. Ik kan zonder. Naar blijkt wordt ’t wel van me verwacht als ik betere cijfertjes wens voor mijn blog, maar is dat een absoluut verlangen?

Ik vind ’t allemaal fantastisch hoor, jullie meningen enzo. Ik vind andere mensen beduidend bewonderenswaardig dat ze ’t nog volhouden ook. Maar ’t is in wezen – lees: intrinsiek – niets voor mij. Het leven is te vluchtig voor me. Ik beleef dingen die ik wel zou kunnen delen met jullie allemaal. Ik weet dat slechts de helft of nog minder daarvan deelwaardig is. Dus rest mij de vraag: ‘Hoe interessant ben ik of mijn leven?’

Dat laatste is wel iets om over na te denken. Of niet. Of wel.

Ik moet steeds terugdenken – en dan mag je best denken: ‘daar heb je Opoe weer!’ – aan de begintijd van het bloggen. Ik vind ’t veel leuker als je direct op mijn blog reageert. Dat is leuker dan via Sociale Media. Dus zoals vroegah. Toen Sociale Media nog helegaar niet bestond. Toen reageerde men nog wel op je blogposts. En dát mis ik wél. Snik. Zucht.

M’n blog stel ik boven Sociale Media. Lijkt wel. En dat is toch lekker mooi nog steeds mijn standaard. Dat is wat ik met jullie wíl délen. Dat is slechts een greep in mijn gedachtengang. Dat is wat ik wíl schrijven. Op mijn blog. Dagelijks of minder dan dat. Net als het leven. Dat is wat het is.

Nou, sorry…

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 Comments
 • Ximaar
  10 juni 2015

  Aan Feesboek doe ik in het geheel niet en bij twiter ben ik ook al een maand niet meer geweest. Kortom ik kom dus gewoon langs en reageer ter plekke. Ooit heeft Krapuul (met instemming) een stukje van me overgenomen en ik vond dat al lastig, omdat er zo op 2 plekken een simultaandiscussie gaande was. Sinds die tijd wil ik wel linken delen, maar reageren zie ik het liefst op 1 plek en wel onder het origineel. Dan maar wat minder reacties. Waarbij ik merk dat reacties op twitter eerder te qualificeren zijn als kreten van mensen die alleen de titel lezen.

  • Irene aka Pix
   10 juni 2015

   Ja, ik vind ’t nogal wat dat men je beoordeelt n.a.v. het aantal RT’s enzo. Mens, blijf bij jezelf, ofzo. 😉

 • Esther
  10 juni 2015

  Ik doe ’t ook uitstekend zonder fb en twitter. Ik houd het ook gewoon bij old skool bloggen (en Instagram, dat vind ik wel erg leuk). Life is too short voor teveel gedinges op sociale media.

 • Rianne
  10 juni 2015

  90% van de reacties krijg ik op mijn blog… (Kan je nagaan hoe weinig reacties ik krijg… Maar dat deert mij niet.. )

  Succes met minderen..

  • Irene aka Pix
   11 juni 2015

   @Rianne: Ik zal m’n leven beteren en ook bij jou reageren. Who needs SM anyhow? 😉

 • Karien Damen
  11 juni 2015

  dat je twitterde en feesbolkte wist ik niet, je was zo wat het eerst blog dat ik volgde en mijn maatstaf des bloggers. Opoe is een eretitel.

  • Irene aka Pix
   12 juni 2015

   @Karien: Nou, dat is nog eens een mooi compliment, zomaar. Dank je wel. Hoop zo dat dát mag blijven…

 • Marjanne
  24 juni 2015

  Irene, ik herken het gevoel: ff iets minder op SM, want wat doet het ertoe? Alhoewel SM heeft mij veel gebracht en brengt ook lezers op mijn blog. Ik volg jou en reageer ook niet altijd hier, terwijl ik het zelf suf vindt als men reageert op FB bij reacties ipv op mijn blog.
  Een gemiste kans, ik ga mijn leven beteren en alleen maar met een quote RT-en en op jouw blog reageren of niet reageren. Ik lees je toch wel.

%d bloggers liken dit: