Kwetsbaar

K

Iedereen scheurt het leven maar door. Men heeft ervaringen, soms goed maar vaak ook in slechtere zin. Men speelt of worstelt met de stormen die het leven soms biedt. Vaker wel dan niet met een scala aan problemen die daar weer een gevolg van zijn.

Elke keer als ikzelf word geconfronteerd met een probleem, stoei ik met maar één vraag: ‘Hoe ga ík dit handelen?’ Vaak nog voordat ik een issue moet oplossen, vraag ik me al af wat ik graag als eindresultaat zou willen zien. Dat is soort van een droomtoestand waarin ik dan vertoef. Je bent immers je eigen held. Je eigen muze, zo je wil.

Er is me in de loop van het leven iets opgevallen. En dat is voor mij – persoonlijk – een leerproces van járen worstelen geweest: durf jezelf eens echt te laten en zien en je kwetsbaar op te stellen.

Als je die kwetsbaarheid in dat format van integer zelfbewustzijn bij die ander durft neer te leggen, gaat er een wereld voor je open. Want je zult opmerken dat die ander zich niet alleen ook opener zal gaan gedragen, maar ook dat die ander bereid zal zijn om je wat meer tegemoet te komen. Niet alleen als persoon, maar ook met respect richting jouw eigenste strijd in dit bestaan. Op de een of andere manier strekt die ander dan een hand uit en helpt je waar nodig.

Maarrrrrr, dat vergt wel dat inzicht dat je zelf de eerste bent die zich open en kwetsbaar durft op te stellen.

Dat vraagt iets van je. Moed, en vertrouwen. Zonder dat je jezelf als zielig persoon ziet, maar eerder als medemens die ook maar dat leven door pleegt te scheuren, liefst zonder al te veel littekens.

Natuurlijk wil je nu een voorbeeld. Als volgt:

Als ik deze foto in die blogpost en hiernaast bekijk is wat ik zie: dit is een flinke vent. Wat ik voel bij het zien van diezelfde foto: dit is een flinke vent mét een verleden. Hij durft zich – nu – kwetsbaar op te stellen, en beseft dat hij met zijn kwetsbaarheid anderen kan helpen. Louter door erover te schrijven. Kudo’s. Veel kudo’s.

Datzelfde respect koester ik voor iedereen die het lef heeft om aan te geven dat hij of zij breekbaar is en durft te zijn.

Ik zei het al eerder in een andere blogpost:

Everyone you meet is fighting a hard battle you know nothing about. Be kind. Always.

Deze song van Sting is en blijft daarom één van mijn all-time favorieten:

Over mij

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

12 Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door Pix
%d bloggers liken dit: