Moeilijkheidsgraad ~ iPIXtitude.nl
27707 / Pixabay

Moeilijkheidsgraad

Toendertijd, toen men nog bijvoorbeeld een Windows kon installeren met floppy’s en disks, kon men nog zien welke bestanden werden geladen en geïnstalleerd. Tegenwoordig zie je geen informatie meer verschijnen bij het laadmetertje als men de computer bijwerkt of zelfs opnieuw installeert. Ik vind dat persoonlijk erg jammer, want leerde er een hoop van, in het kader van graden van moeilijkheid dan wel faciliteren.

Nachten zaten mijn broer en ik destijds in dat kleine kantoortje achter de winkel van mijn ouders met Microsoft Windows 3.1 te stoeien. Hebben zelfs nog geprobeerd om dat systeem te laden met zo weinig mogelijk bestanden, om te kijken wat nou de clou was. Hoe dat systeem nog kon draaien, met zo weinig mogelijk aan bestanden. En wat bepaalde bestanden nou precies deden. Zo klungelde ik ook met WordPerfect 4.1 tot aan dat jammerlijke einde toe. En zat ik wat te wroeten in MS-DOS. Dat waren nog eens tijden. Hoor ik je nou zeggen: “Ja Opoe!”?

In webdesign constateer ik een trend. Veel webbouwers adviseren vaak het Avada theme of het Divi theme of dat Enfold theme die standaard werken met Page Builders plugins. Ik snap het ergens wel, het is wellicht voor jou als gebruiker een schijnbaar overzichtelijke manier om een site te bouwen. Maar, ik voorzie een toekomst, waarin je na een jaar weer toe bent aan een ander design. En wat dan, als je dat eigenlijk zelfstandig meent te kunnen, maar dan toch weer hulp in moet roepen van een webbouwer om je met zorg bijeengesprokkelde content weer op een representatieve wijze te vertonen, dat heet: zonder Page Builder shortcodes?

Zelfs bij WordPress baalt men daarvan, vermoed ik. Dus heeft WordPress een plugin als Gutenberg geïntroduceerd. Ter info: Gutenberg is dé nieuwe editor van WordPress. Naar het schijnt zal het de oude editor in de nabije toekomst gaan vervangen.

Ik vraag me af, waar dan die must heengaat voor de mens om zelf iets tot de bodem toe uit te zoeken? Als er geen moeilijkheidsgraad meer is? Als alles zo verdraaide makkelijk wordt gemaakt? Als men geen HTML – of zelfs CSS – meer hoeft te leren, wat is dan de charme nog van het opzetten van een website? Natuurlijk: iedereen kan het dán. En misschien is dat hetgene wat WordPress dan nog aantrekkelijker maakt.

Ik ga toch maar eens op zoek naar een nieuwe uitdaging qua content management systeem, denk ik…

Pix
Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.
%d bloggers liken dit: