Ne(d)erzeiker(t)s

Nederland is verworden tot dat klootjesvolk pur sang. Dat overkwam ons zomaar, op onze beruchte Koningsdagen bijvoorbeeld. Immers, onze ne(d)erzeiker(t)s beseffen niet dat hun mening niet noodzakelijkerwijs verspreid hoeft te worden. Om met Maxima te spreken is dat laatste wel een beetje dom.

Maar natuurlijk is dat afzeiken te vergelijken met stoer doen, wat achteraf altijd weer resulteert in dat niemand dat gedrag ook echt stoer víndt.

Nou, Amalia zal wel iets hebben waar menigeen jaloers op is. Tussen al die protocollen door nog steeds die spontane prinses spelen en zichzelf blijven, terwijl ze zichzelf niet mag verdedigen. Die geamuseerde blik tonen dat laat zien dat ze bovendien veel intelligenter is dan elke azijnpisser die het aandurft een stelling – over haar persoonlijk – in te nemen. Way to go. Mijn respect heeft ze volledig gewonnen. Ik mocht willen dat ik dat op die leeftijd had weten te manifesteren.

Desondanks geneer ik me dood voor die azijnpisserige mentaliteit en zie dat als een ne(d)erwaartse spiraal. Ik kan niet bevatten waarom men zich over Amalia’s puike gestel een opinie moet vormen, wat aardig past in het rijtje cyber bullying. Kennelijk is kleineren niet louter een privilege voorbehouden aan übernerds.

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Comments
 • Wieb
  28 april 2018

  En ze blijven ook maar doorzeiken want het is al iets van jaren…

  • Pix
   28 april 2018

   @Wieb: Ja idd… En dan die reacties, dat men dat niet in ‘zijn’ TL ziet… Ik zie het wel, meermaals, geRT’d worden… Ik meen, dat er wel belangrijker dingen op deze aardkloot te bedenken zijn… Desondanks is deze blogpost ook alweer over de 1.000 keer gelezen… :-p

 • karin
  28 april 2018

  moeilijk om die commentaren op die leeftijd naast je neer te leggen, maar ze heeft 1 ding waar ze zich aan vast kan houden; op een dag moeten al diegenen die nu zo onrespectvol over haar praten, voor haar buigen. Wie laatst lacht, lacht best

  • Pix
   29 april 2018

   @Karin: Ja precies… verbaast het jou ook zo, dat zulke commentaren nooit zullen worden gegeven over het mannelijke geslacht??

 • Rob Alberts
  30 april 2018

  Het meeste gast langs mij heen.
  Zal dat bij Amalia ook zo zijn?

  Vriendelijke groet,

  • Pix
   1 mei 2018

   @Rob: Ik mocht het hopen, als ze idd zo intelligent is als ze lijkt… Vooralsnog zijn de meeste pubers erg gevoelig voor uiterlijk katten…

%d bloggers liken dit: