Soms is het wel lekker om even negatief te zijn

Als anderen zó vréselijk pósitief in het leven staan, krijg ik het daar soms warm en koud tegelijk van. Natuurlijk lijkt het gras elders altijd groener. Gelukkig ben ik niet de enige, getuige de artikelen die ik soms – heel soms – ook lees.

Lekker ongegeneerd stampvoeten

Ik vind het af en toe best lekker namelijk, om even aan die schaduwzijde van mijn brein te morren. Om te stampen met mijn voeten. Om te schelden en te tieren. Om mensen uit te kafferen, al weet ik dat ik dat beter alleen in gedachten kan doen. Je moet weten, ik ben nogal een driftkikker van aard, al uit zich dat niet zo, qua fysieke verschijning. Integendeel, ik líjk de rust zelve.

Ik kan soms danig in de put zitten. Ik heb er zelfs eens over nagedacht om mijn achternaam (Van Putten) te verwaarlozen en te kiezen voor een wat zonniger naam. Dacht zelfs, dat ik dat in de put zitten op me afriep.

Het lijkt er soms verdacht veel op dat je niet kunt achterhalen wat dat chagrijn veroorzaakt, totdat je er eens goed voor gaat zitten. En Hallelujah, jezelf eens afvraagt waarom die bui je ineens overvalt. Ergens is het goed voor. Je leeft en doorleeft je emoties eens goed.

Ik kan dan heel diep gaan. Logisch, want ik ben die denker die nooit ophoudt met piekeren. Zo schijn ik ook – geheel onbewust en liever – ongewenst – voor anderen te denken. Ik kan daarom soms wezenloos zitten te prakkiseren wat mijn eigen pad is of zou moeten zijn, in die wirwar van het leven en dientengevolge overspoelde emoties die anderen lukraak bij je veroorzaken.

Voor een paar uur of een dag

Maar niets is minder waar. Want geef me dat dagje dat ik de somberheid zelve ben, en de dag erop lijk ik wakker te worden met verse ideeën, nieuwe inspiratie, en leef ik weer helemaal op.

Die negatieve buien kunnen me soms tot schaterlachen dwingen, want ergens weet ik dat ik de humor van mezelf in de put ook wel weer kan zien. Uiteindelijk weet ik dan weer wat ik allemaal niet heb, en die ander wél. Ik pleeg altijd van mezelf te denken dat ik die waardevolle eigenschappen van die ander, ook bij mezelf kan triggeren en tot uiting kan laten komen.

Conclusie

Je waardeert pas wat je hebt, totdat je het mist. Net als dat wc-papier…

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Comments
  • Petra
    4 september 2016

    heel herkenbaar 🙂 lekker dagje negatief zijn is niets mis mee, dat brengt alles weer in balans

  • cin
    4 september 2016

    Ik vind het af en toe heerlijk om me te wentelen in negativiteit, boosheid en zelfmedelijden. Het grote nadeel aan deze gevoelens delen is dat mensen me willen opbeuren. Of nog erger, zielig vinden. Daarom houd ik het liever binnenshuis. Laat mij maar even wentelen, draaien, stampen en worstelen. Het komt wel weer op zijn pootjes terecht.

Iedere keer als ik mijn toilet bezoek, springt De Bink in het kleine wasbakje om even water te drinken!

Iedere keer als ik mijn...

Mijn favo voedsel maar weer ‘es op tafel gezet!! Mjam.

Mijn favo voedsel maar weer...

Jihaa, ‘t is me gelukt me voor 12 u aan te kleden... behalve die sloffen dan, maar dat vergeef je me vast wel...

Jihaa, ‘t is me gelukt...

Kat houdt geen afstand, hoeft wat mij betreft ook niet! 😘

Kat houdt geen afstand, hoeft...

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige pluimen (rechts vd klok)

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige...

Bij ons op de laan is het al Lente!!

Bij ons op de laan...

%d bloggers liken dit: