Toch nog een familie-mens after all

Gister vierden we de verjaardag van di Mama (76). En ik zit dan liefst de hele boel eens rustig te observeren tijdens zo’n ronde-kring verjaardag terwijl ik op dat laatste helemaal niet zo tuk ben. Beter vind ik een kroegfeestje. Maar wat een grappig resultaat is er teweeg gebracht tussen jong & oud wat gister mee kwam vieren. We hebben Belgisch bloed in onze aderen, wat van moeders kant altijd weer die humor doet sprankelen. Ik houd daarvan.

Dat je van die grappige omes en tantes hebt. Die, al hebben ze ‘geleefd’ en zijn ze stevig verankerd in onze Hollandsche bodem als typisch nuchtere mensen, in staat zijn hilarische gesprekken te voeren. En dat ze zelf ook kunnen grinniken en hinniken om de wendingen die het leven soms neemt. Dat ik dat alleen al prachtig vind. Want humor is zó belangrijk.

Gisteren bekeek ik de jongere zus van mijn moeder eens nader. Hoewel er vroeger werd gezegd dat ik sprekend op de zus van mijn vader leek, dit nu langzaam – heel langzaam – verandert naar moeders kant. Mijn tante en ik waren vroeg grijs. Hebben dezelfde lengte en datzelfde loopje. En zo zijn er nog wel wat dingetjes die overeenkomen qua oog voor schoonheid en kleding.

Gek dat ik daar vroeger nooit over nadacht. Maar dat je familie-genen dus zo bepalend kunnen zijn. En nog gekker dat ik dat dan weer als een soort van ‘dankbaarheid accepteer’, terwijl ik me vroeger zo kon afzetten tegen alles wat ook maar familie was. Soort van.

De laatste tijd bekruipt me steeds meer de angst wat er van mij moet worden als al die lieve mensjes het leven gaan laten. Wat moet er dan van mij worden? En dat is natuurlijk weer zo’n typische egocentrische uiting van mij, maar hee, ze worden ‘plotseling’ allemaal wat ‘oud’.

En hoewel ik niet geloof in een hogere macht denk ik dan heel even te kunnen bidden dat die mensjes nog lang in ons midden mogen blijven. En dat je dan bidt: ‘have mercy…’

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Comments
 • Paul
  10 mei 2015

  Ik snap je gevoel wel. In je jongere jaren ben je, denk ik, meer bezig je af te zetten tegen alles wat familie is. Pas later realiseer je je hoe zinloos dat is omdat je genen te ontkennen.

  • Irene aka Pix
   10 mei 2015

   @Paul: Pas later ontdek je inderdaad hoe grappig je familie als mensen zijn… terwijl je vroeger zelf zo je best moest doen om een onafhankelijk individu te worden, daar kon je je familie niet bij gebruiken. Leidt maar af… 😉

Iedere keer als ik mijn toilet bezoek, springt De Bink in het kleine wasbakje om even water te drinken!

Iedere keer als ik mijn...

Mijn favo voedsel maar weer ‘es op tafel gezet!! Mjam.

Mijn favo voedsel maar weer...

Jihaa, ‘t is me gelukt me voor 12 u aan te kleden... behalve die sloffen dan, maar dat vergeef je me vast wel...

Jihaa, ‘t is me gelukt...

Kat houdt geen afstand, hoeft wat mij betreft ook niet! 😘

Kat houdt geen afstand, hoeft...

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige pluimen (rechts vd klok)

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige...

Bij ons op de laan is het al Lente!!

Bij ons op de laan...

%d bloggers liken dit: