Vraagteken (?)

Pikte ergens signalen met veel vraagtekens op. “Vrouw van eind veertig, ziet er nog redelijk geconserveerd uit, maar zonder partner? Zal wel ‘beschikbaar’ zijn voor een getrouwde vent.” Je ziet het ze denken, en sommigen vragen het ook. Ronduit. “Doe je het met een getrouwde vent? Doe je jezelf daar niet tekort mee?” Zonder op mijn antwoord te wachten. Dat dus.

Het zal je gedacht zijn. Louter de afgelopen twee weken waren namelijk erg druk in de chat. Tweemaal volgde dan ook die ontmoeting. Tweemaal zo’n vent, die spreekt over zijn partner en saaiheid. Gezapigheid. Het ontbreken van passie binnen de relatie, na verloop van tijd. Bij de ene vent, die gewoon uit is op een eenmalige wip snap ik dat, maar wil het niet. Bij die ander moet ook ik tandenknarsen. Bijten op de tong. Mezelf dwingen mijn schouders op te halen en hard weg te hollen.

Het is namelijk ook voor mij niet altijd eenvoudig. Soms wel heel lachwekkend. Als zo’n chat met een mooi Facebookprofiel inderdaad ‘fake’ blijkt te zijn, omdat je direct begrijpt dat je wordt belazerd met een vraag als: ‘What age have you?” Andere keren sluit ik mezelf op in het donkerste hokje van mijn ziel. En vind mezelf dan te zielig voor woorden. Vermoed dat ik altijd alleen over zal blijven. Als enige. Terwijl ik dat zo niet verdien of is het juist ‘that I’m worth it’?

Soms herpak ik me dan, en schrijf dan een stoere blogpost over alle voordelen van een single vrouw boven bezet zijn, dat zal ze leren.

Maar misschien, heel misschien, moet ik in dit leven eerst leren nee zeggen. Weten wat liefde waard is. Mij waard is. En respect hebben en koesteren voor andermans leven, dat ook. Misschien is dit gewoon een goede les voor mij. Een les voor het leven, wie weet? Misschien ook voor dit moment. Totdat je het met jezelf eens wordt:

Het leven is de liefde waard.

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.

Iedere keer als ik mijn toilet bezoek, springt De Bink in het kleine wasbakje om even water te drinken!

Iedere keer als ik mijn...

Mijn favo voedsel maar weer ‘es op tafel gezet!! Mjam.

Mijn favo voedsel maar weer...

Jihaa, ‘t is me gelukt me voor 12 u aan te kleden... behalve die sloffen dan, maar dat vergeef je me vast wel...

Jihaa, ‘t is me gelukt...

Kat houdt geen afstand, hoeft wat mij betreft ook niet! 😘

Kat houdt geen afstand, hoeft...

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige pluimen (rechts vd klok)

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige...

Bij ons op de laan is het al Lente!!

Bij ons op de laan...

%d bloggers liken dit: