Waarom wisselt 'Pix' zo vaak van themes? ~ MightyMusings.nl
Uit eigen collectie

Waarom wisselt 'Pix' zo vaak van theme?

Voor ik begon met WordPress werkte ik met Pivotx en met dat C(ontent) M(anagement) S(systeem) kon je bestanden kopiëren en plakken in ook nog eens een map die je zelf kon aanmaken ten behoeve van je lay-out. Ik heb reeds aan de Nederlandse crew van WP voorgelegd dat dit WordPress ernstig zou verbeteren omdat het creëren van child themes dan ook wat makkelijker wordt. Je hebt bijvoorbeeld dan geen File Manager via je DirectAdmin of FTP nodig. Men was het niet met mee eens, en sprak zelfs van ‘onmogelijk’. En dat via Twitter, wat misschien niet het juiste kanaal is om een goede uitleg te geven. Misschien begreep men me wel totaal verkeerd.

Hoe dan ook, ik vind dat er nog wel iets te verbeteren valt aan WordPress qua systeem.

Hieronder puntsgewijs wat dingen die me opvallen. Bij de weg: sommige themes – en niet eens alleen de premium themes – bevatten wel onderstaande punten:

 • Theme aanpassen is te verwarrend, zelfs voor de beginner
  De huidige toevoeging onder Weergave -> Aanpassen vind ik miserabel vanwege het feit dat sommige themes ook nog eens over aparte theme opties beschikken. Soms werkt dat uitermate verwarrend. Ook voor mij, want welke optie wordt nu waar ingezet?
 • Mogelijkheid om bijvoorbeeld tenminste een zelfgefabriceerde logo binnen (alle) themes in te zetten
  Nu moeten sommige mensen bij sommige themes hulp vragen om in de header.php een logo te zetten, en zonder child theme in te zetten is dat natuurlijk riskant, want bij een eventuele update van je huidige theme is je aanpassing plotseling weer verdwenen.
 • Theme producenten zijn soms uitermate slordig
  Wat op te merken is als je een theme wilt vertalen met behulp van de plugin Codestyling Localization. Als voorbeeld: de weergave van de datum, die wordt altijd weer op Amerikaanse wijze vertoond (July 15th, 2015), behalve als er een goede vertaling is van het theme. Let daar dus op.
 • Mijns inziens wordt er teveel nadruk gelegd op afbeeldingen binnen themes
  Dat is misschien een kwestie van persoonlijke smaak. Maar dan toch!
 • Zie mijn vorige Open brief aan de crew van WP
  Misschien ten overvloede: ik schreef reeds eerder een open brief aan wp-theme-ontwikkelaars. Nee, nog geen antwoord op gekregen.

Maar waarom dan wissel je zo vaak van theme?

Sleutelen aan sites is een hobby. Bovendien sleutel ik te vaak en teveel in een theme, of gaat bijvoorbeeld iets zodanig tegenstaan dat ik weer op zoek ga naar iets nieuws. De vorige layout kon bijvoorbeeld niet de reacties op een mooie wijze integreren die door middel van de plugin Social (by Mailchimp) binnenkomen. Ik raak bovendien gauw uitgekeken en verveeld door steeds maar weer dezelfde lay-out. En je leert er weer bij door een andere theme van inside out te leren kennen.

Zijn er ook dingen die jou opvallen? En die je graag doorgevoerd zou willen zien? Ben je net als ik een fervente fan van de Support afdeling en geef je aan wat je graag zou willen zien aangepast? Wist je trouwens dat er een ‘#dtv WordPress groep‘ op Facebook is?

Pix
Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.
%d bloggers liken dit: