#WOT deel 3: integer

Eigenlijk was het om te beginnen al niet zo’n goed idee geweest. De flirt met die collega in dat andere gebouw – terwijl hij naar mijn weten best wel bezet was – werd door onze hitsige e-mails over en weer daardoor nog aangewakkerd. Mijn eigen integere waarden verloor ik daarbij ook een beetje uit het oog. Snapte ik eindelijk, wat men bedoelde, met ‘liefde maakt blind’.

En soms keek mijn manager ietwat zorgelijk richting mij. Of dacht ik nou, dat ik dat zag? En die overige hoge Pieten van ‘mijn’ ICT-bedrijf leken soms wel ‘woordelijke zinsneden te herhalen uit e-mails tussen M. en mij’ tijdens dat MT-overleg wat ik moest notuleren. Soms keek ik heel verbaasd op. Zag ik nou onderlinge knipoogjes? Of was dat ook toeval?

Ik schoof alles laconiek terzijde. Wilde er niet over nadenken.

En, achteraf verwondert mij dat nog het meest. Dat ik niet nadacht. Het maar over me heen liet komen.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Integer ~ 1) Betrouwbaar 2) Braaf 3) Edel 4) Eerlijk 5) Eerlijk en betrouwbaar 6) Fair 7) Geheel getal (informatica) 8) Hoog aanzien 9) Hoogstaand 10) Ingetogen 11) Niet om te kopen 12) Niet omkoopbaar 13) Nobel 14) Onbesproken 15) Ongerept 16) Onkreukbaar 17) Onomkoopbaar 18) Onschendbaar 19) Rechtop 20) Rechtschapen 21) Waarachtig 22) Zwak

Ergens vertelde mijn intuïtie me, dat ik misschien mijn job op het spel zou zetten. Hoewel ik ook dacht, dat ze wellicht nooit meer zo’n ‘goeie werkkracht’ zouden kunnen vinden. Het idee alleen al, dat je op die leeftijd nog meent dat je ‘onvervangbaar’ bent.

En nee, ik werd niet ontslagen. Toen niet. Maar later toen het bedrijf veel slechter liep, toen werd mijn contract niet verlengd. Terwijl die ander, en ik vermoedde vanwege dat lagere salaris dat zij zei te krijgen, wel mocht blijven.

Achteraf, gingen mijn oogluiken pas goed open. Alle e-mails werden gelezen, en niet louter door de geadresseerde(n). Het hoe en waarom, wil ik dan nog wel vatten. Het principe, dat ontbreken van integriteit: nee, dat dan weer niet…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat bij Martha een link achter naar je eigen blog.

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments
 • Ellie Schmitz
  18 januari 2018

  Ai…gelukkig zet jij het integer op digitaal papier. Mooi.

  • Pix
   18 januari 2018

   @Ellie: Dank je wel. 🙂

 • Rabarbara
  18 januari 2018

  Ik wist helemaal niet dat andere mensen je mails mochten lezen. Als je het zo opschrijft is het grappig, maar dat zal het in de praktijk wel niet zijn geweest.

  • Pix
   18 januari 2018

   Maar dat mag ook helemaal niet, ook de inhoud van e-mails valt onder briefgeheim, maar laat ze maar ‘es het tegendeel bewijzen… :-/

Iedere keer als ik mijn toilet bezoek, springt De Bink in het kleine wasbakje om even water te drinken!

Iedere keer als ik mijn...

Mijn favo voedsel maar weer ‘es op tafel gezet!! Mjam.

Mijn favo voedsel maar weer...

Jihaa, ‘t is me gelukt me voor 12 u aan te kleden... behalve die sloffen dan, maar dat vergeef je me vast wel...

Jihaa, ‘t is me gelukt...

Kat houdt geen afstand, hoeft wat mij betreft ook niet! 😘

Kat houdt geen afstand, hoeft...

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige pluimen (rechts vd klok)

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige...

Bij ons op de laan is het al Lente!!

Bij ons op de laan...

%d bloggers liken dit: