#WOT deel 31: recycling

Als eindgebruikers zijn we verantwoording schuldig aan de rest van de wereld en het puin wat we achterlaten. Ik denk dat de wijze waarop ons afval uiteindelijk wordt vernietigd niet al te goed doordacht werd. Of het kost te veel centjes om het daadwerkelijk uit te voeren, of men is daarin nogal laks, getuige de diverse keren dat ik stukjes van documentaires zag waarin het nadrukkelijk niet goed ging. Ik neem dan maar stelselmatig aan dat de centjes dat het kost overwicht in de schaal legt.

HET #WOT-woord van vandaag is:

Recycling ~ 1) Hergebruik 2) Herwinning 3) Kringloop 4) Recirculatie 5) Recuperatie 6) Regeneratie 7) Terugwinning van stoffen uit afval

Zelf doe ik wel aan afvalscheiding, terwijl ik dus eigenlijk beter zou kunnen of moeten weten. Maar ik wil mezelf in de spiegel kunnen blijven aankijken, wat dat betreft. Het is voor mij geen kwestie dat het ergens anders wel eens fout zou kunnen gaan. Nee, ik (vol)doe doodleuk aan mijn plichten.

Mijn hele interieur stamt uit hergebruik, overigens. Meubels zijn hier expliciet niet nieuw aangekocht. Da’s ook niet te doen, met twee feline vriendjes die de bank als scherpstuk van hun nagels (mis-/ge-)bruiken. Terwijl er twee, neen; correctie, liefst drie krabpalen in de woonkamer en elders staan. En waarschijnlijk durf ik pas nieuwe meubels aan te schaffen, mocht ik ooit in die driedubbel waanzinnige stemming komen, ooit geen huisdieren meer te willen.

Sowieso vind ik een Kringloopwinkel een heerlijk gegeven. Het is keileuk om meubelstukken of andere artifacts een tweede leven te geven, gewoonweg door je fantasie met je op de loop te laten gaan.

Soms denk ik wel eens, koop wat hout (bijvoorbeeld tweedehands steigerhout) en ga je eigen balkonmeubels ontwerpen en zelf in elkaar knutselen. Mijn twee linkerhanden voorspellen wat dat betreft nog niet veel goeds. Dus blijft het voorlopig bij die droom. Maar ooit zal ik… Dat snapt iedereen. Toch??

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.

Iedere keer als ik mijn toilet bezoek, springt De Bink in het kleine wasbakje om even water te drinken!

Iedere keer als ik mijn...

Mijn favo voedsel maar weer ‘es op tafel gezet!! Mjam.

Mijn favo voedsel maar weer...

Jihaa, ‘t is me gelukt me voor 12 u aan te kleden... behalve die sloffen dan, maar dat vergeef je me vast wel...

Jihaa, ‘t is me gelukt...

Kat houdt geen afstand, hoeft wat mij betreft ook niet! 😘

Kat houdt geen afstand, hoeft...

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige pluimen (rechts vd klok)

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige...

Bij ons op de laan is het al Lente!!

Bij ons op de laan...

%d bloggers liken dit: