#WOT deel 32: ontsnappen

#

Ik lees: ‘As hard as life is, the only refuge you need, or ever have, is your own will to do what you can within your own sphere. That’s all you need to attend to, all you need to think about, all you need to get good at. You carry this refuge with you wherever you go, and nobody can take it away.’ Een paragraaf van een van mijn favoriete bloggers: raptitude.com.

Dat is zo’n beetje wat de laatste tijd heel hard bij mij binnenkomt. Want de rest, wat buiten je eigen macht(en) ligt, kun je heel hard verwijzen naar verantwoordelijkheid buiten jezelf. Die liggen bij de Goden (zo je wil) of bij de overheid, of toch ook (en lekker pûh) bij die ander. En ga zo maar door.

Waar ik maar mee wil zeggen, dat voor mij wat duidelijker wordt allemaal. Kijk in de spiegel. Kies wat je mooi vindt, werk daar aan. En voor het overige, als er ook maar iets is wat je niet zo fijn of mooi vindt, krijg je (gedurende dit leven) ook nog de kans om daaraan te werken. Hoe mooi wil je het hebben?

Voor het overige, dat alles wat zich buiten jouw hoedanigheid en sfeer afspeelt, daar kun je je over opwinden. En er iets aan proberen te doen. Maar het voornaamste is, dat je altijd mag blijven werken aan jezelf. The longstanding eternal piece of unfinished art, dát ben jij en dat ben ik! Niets meer en niets minder.

Het #WOT-woord van gisteren was:

Ontsnappen ~ 1) Aan iemand ontkomen 2) Demarreren 3) Deserteren 4) Échapperen 5) Iets verlaten 6) Loskomen 7) Omzeilen 8) Ontduiken 9) Ontgaan 10) Ontglijden 11) Ontglippen 12) Ontkomen 13) Ontkomen aan 14) Ontschieten 15) Ontslippen 16) Ontspringen 17) Ontvluchten 18) Ontwijken 19) Ontworstelen 20) Opdrossen 21) Slippen 22) Uit het geheugen verdwijnen

Ik dacht daar vanmorgen nog aan, toen ik dacht dat ik stoer mezelf aan het afbeulen was in de sportschool. Goed bezig; is wel zo’n term die ik mezelf inprent en toespreek. En ook dat ik hier heel goed in wil worden. Ook de rest van de dag als ik gebogen loop van de spierpijnen (maar dat valt nog alleszins mee hoor). Nee, dan dat uurtje later nadat ik een stevig gesprek had met een trainer, en die me vervolgens eventjes liet voelen hoe het wél moest.

Mijn persoonlijke plan was dat ik de loopband, crosstrainer, variotrainer, het roei-apparaat (allemaal cardio-apparatuur, ja) afwerkte op mijn eigen (wat slome) tempo. Maar die trainer dacht daar heel anders over. Twee minuten in normaal tempo op zo’n cardio-apparaat, en daarna in volle kracht vooruit door even dat tempo op te voeren naar drie standjes hoger. En dat tempo (én de tandjes) binnen een tijdsbestek van tien minuten steeds afwisselen. Puf, zucht. Kreun.

Verklaart meteen waarom er toch die verdraaide standtandjes op zo’n apparaat zijn toegevoegd, maar dat terzijde. Ik hou nu alvast mijn hart vast als ik volgende week – ook samen met de trainer – wat krachttrainings-apparatuur mag aandoen.

Mijn ontsnapping behelst momenteel – precies, je raadt het al – mijn persoonlijke figuur en eetpatroon. Dat mag wel eens anders. Beter. En meer toegewijd. En aangezien dat nu typisch iets is, waaraan ik zelf kan (lees: moet) werken, is het de komende pakweg dertien kilo afvallen, ook afzien.

Ik hoop je rond mijn verjaardag, zo half oktober, te laten weten of mijn ontsnapping aan mezelf een successtory blijkt…

Over mij

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

4 Reacties

Door Pix
%d bloggers liken dit: