#WOT deel 4 van 2020: seizoen

Er zijn mensen die de winter, mede door het weinige licht, niets vinden. Zelfs kreten: als gezellig de kaarsjes aansteken, jezelf onder dat comfortabele dekentje scharen om de koude uit te bannen en je genoeglijk wentelen in die warme deken van de donkerte, vinden ze volstrekte onzin. Daar is niets gezelligs aan. En men zal à la Blue Monday, weer opgelucht zijn dat de Lente intreedt.

Hier niets van dat alles. Ik ben werkelijk blij met elk seizoen. Wat heet: ik ben zelfs blij dat we seizoenen mogen ervaren. Ze hebben immers allemaal, individueel, hun eigen charmes.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Een seizoen of jaargetijde is een jaarlijks terugkerende periode van 3 maanden. Het tropisch jaar van de aarde is ingedeeld in 4 jaargetijden: lente, zomer, herfst en winter. Overigens vallen deze jaargetijden vooral in de gematigde tot hogere breedten samen met duidelijk te onderscheiden klimatologische periodes.

’s Winters ben ik blij als de ramen beslaan tijdens het produceren van die geduchte stamppot. In de Lente lonkt het buiten omdat de natuur zo mooi wordt na die winterslaap. Tijdens de Zomer kan ik wel genieten van zo’n ontzaglijke onweersbui na een snikhete dag. En zelfs tijdens de Herfst word ik buiten vrolijk, als de bomen en struiken hun bladeren verliezen in die kleurenpracht.

Moet ik er wel eerlijk bij bekennen, dat ik tot nu toe erg gelukkig ben, dat ons een flukse winter is bespaard gebleven, met sneeuw en ijzel. Helaas vind ik dat weer een minpuntje van dit seizoen.

Doe jij ook mee?

En jij? Hoe ervaar jij de seizoenen van ons kikkerland? Ik lees het weer graag in jouw eigen #WOT en vervolgens hieronder, in de reacties.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen.

0
0

Tags:

DELEN MAG:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email

WAT JE NIET WIL MISSEN:

REACTIES:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll Up

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: