#WOT deel 48: onderweg

Men jakkert maar door, en dat uit zich vooral in de grotere steden. Het lijkt dan ook niet toegestaan een ander in het voorbijgaan te proberen te doorgronden, want dat steedse masker wat men daar draagt, dat verbergt veel. Heel veel.

Dat ontdekte ik eigenlijk pas toen ik vanuit het Haarlemse centrum naar een van de buitenwijken verhuisde. Ik kan me nog herinneren te schrikken van een simpele ochtendgroet tijdens mijn vele wandelingen des morgens.

Nu voelt dat groeten onderling voor mij heel goed. Ik gedij in een omgeving, blijkbaar, waar men wat persoonlijker aandacht aan mij – en die ander – schenkt.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Onderweg ~ 1) Bijwoord 2) In aantocht 3) Op pad 4) Op reis 5) Op weg 6) Reeds vertrokken 7) Reizend 8) Terwijl men ergens naar toe is 9) Terwijl men op weg is 10) Tijdens de verplaatsing 11) Zwanger

Zo is hier wel eens een lichting aan bewoners geweest, die geen boeh of bah zei tijdens bijvoorbeeld dat korte ritje in de lift. Mijn ervaring is dan dat als je zelf maar een kort dan wel grappig onderwerp aansnijdt, daar verbazingwekkend vriendelijk op gereageerd wordt. Wat heet, men praat zelfs terug. Het is dus altijd weer kicken als die maskers eens doorbroken worden.

Dat initiatief voor een lach of een traan blijft een insteek van mij, persoonlijk. Altijd weer die eerste stap zetten om een korte babbel te houden. Het zijn je buren uiteindelijk. En ik wil niet pas kennis met ze maken, als ik er eens een pakketje mag afhalen wat de post daar heeft afgeleverd.

Ik weet niet of het nu een leeftijds’dingetje’ is. Of dat de mens in vogelvlucht (en onderweg) altijd weer te veel zaken aan zijn hoofd heeft om er als een volmaakte ZEN-specialist uit te kunnen zien…

WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Martha een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via moi en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij Martha terecht. Zij schrijft de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

0
0

Tags:

DELEN MAG:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email

WAT JE NIET WIL MISSEN:

REACTIES:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll Up

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: