#WOT deel 8: blogtools

#

Van de week was alweer de laatste #Blogpraat. Na al die jaren een vaste prik te zijn geweest, voor zovele bloggers onder ons, is het chatuurtje op de maandagavond helaas voorbij. Dat wil niet zeggen dat bloggen ‘dood is’ of ‘dood gaat’. Want hee, dat is geen optie. Althans, niet voor mij.

Ik zie nog elke dag verse blogs uit het niets herrijzen. Nog daargelaten, dat het zakelijk gezien ook handig is om te bloggen om het statische uit je professionele site te halen. En de zoekmachines steeds weer dat kleine schopje te geven, iets te doen met die zo vurig gewenste ranking.

Mijn interesse in wat andere bloggers zoal benutten, van notitieblok tot technische snufjes, is en blijft daarom weergaloos. Welke tool kun jij je concullega nu echt adviseren? Maar ook, welke blijkt achtergebleven, en dus daarom niet?

Het #WOT-woord van vandaag is:

Blogtools: gereedschap wat jij graag gebruikt om te kunnen bloggen

Mijn ietwat technische lijstje staat daar. En ik zag daarnet nog, dat er al weer wat aanpassingen benodigd waren. Die heb ik gelijk doorgevoerd.

Er zijn ook tools naast WordPress natuurlijk

Ik benut over het algemeen 3 verschillende browsers, ik werk in Chrome, maar check vóór publicatie ook in Firefox en Safari. (Lang leve Internet Exploder, dan ook, n.o.t.)

Ik gebruik graag Scrivener om mijn gedachten te ordenen en mijn posts alvast te schrijven. En een doodgewone tekstbewerker om de post klaar te zetten om te copy-pasten naar Social Media.

Aangezien ik een hekel heb aan de Adobe-lijn, benut ik voor logo’s en fotobewerking de vooralsnog niet genoeg geroemde plugin: Logoist.

De app van WordPress op mijn smartphone gebruik ik eigenlijk nooit. En zelfs mijn Google Analytics app, ook op mijn smartphone, check ik weinig tot niet.

Doe jij ook mee?

En jij? Heb jij dat ook dat lijstje met must-haves aan blogtools die we allemaal absoluut niet kunnen missen? Ik ben reuze benieuwd naar jouw eigenste lijst.

Ik lees het weer graag in jouw eigen #WOT en vervolgens hieronder, in de reacties.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen.

Over mij

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

7 Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door Pix
%d bloggers liken dit: