Even over "Caroline's Law"

In het Verenigd Koninkrijk woedt een storm nadat Caroline Flack (40) zichzelf van het leven heeft beroofd, na woelige tijden. Naar het schijnt had ze een relatie met een jongere man, Lewis Burton (27). Die ze bijna het hoofd had ingeslagen met een lamp, omdat ze vermoedens had dat hij vreemdging. In maart zou ze daarvoor berecht worden. En de vele negatieve reacties in de kranten en gossipmagazines, maar vooral ook op Social Media, zijn mijns inziens schuld aan haar onfortuinlijke einde.

Ik snap die Caroline wel. Natuurlijk weet ik niet wat zij moest doorstaan, maar dat je het niet meer ziet zitten na al die media-mobbing, is begrijpelijk.

Terecht vinden de inwoners van het VK dat soort geroddel en de kwalijke gevolgen funest genoeg, om een petitie op te starten om zo de kranten en overige gossipbladen een lesje te leren: ‘Caroline’s Law‘.

In ander nieuws

Parallel hieraan: toevallig kwam er gisteren nog het andere nieuws door van het besluit van ons aller André Hazes Jr en zijn nieuwste vlam, die toch besloten hebben samen niet verder te gaan. Zeg ik het zo niet enorm netjes?

Want mensen, de reacties in de officiële nieuwsberichten, maar zeker ook op Sociale Media waren van dien aard, dat ik me eventjes schaamde mezelf tot het mensenras te mogen scharen.

De reacties waren op het grove af, pijnlijk, en gewone humane (ja, menselijke) emoties werden in het belachelijke getrokken. Zo erg, dat ik me kan voorstellen dat de hoofdrolspelers in dezen, graag even vakantie zullen willen vieren op Pluto, of liever nog verder weg, voor een poosje. Zo niet, langer.

Maar blijf wel menselijk!

Het is geweldig, al die berichtgeving en onze eigenste meningen op Social Media. We worden inderdaad 24/7 op de hoogte gehouden. Maar we zijn wel vergeten of verwaarlozen, inmiddels, dat we nog steeds met mensen te maken hebben, en menselijke emoties bovendien.

En natuurlijk kun je zeggen, dat je zodra je beroemd, fameus, of in de belangstelling staat, dat soort reacties mag verwachten, maar heus… Maar hoe zou jij het zelf ondergaan? En gun je die ander echt zo’n behandeling?

0
0

DELEN MAG:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email

WAT JE NIET WIL MISSEN:

REACTIES:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll Up

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: