Even over “Caroline’s Law”

In het Verenigd Koninkrijk woedt een storm nadat Caroline Flack (40) zichzelf van het leven heeft beroofd, na woelige tijden. Naar het schijnt had ze een relatie met een jongere man, Lewis Burton (27). Die ze bijna het hoofd had ingeslagen met een lamp, omdat ze vermoedens had dat hij vreemdging. In maart zou ze daarvoor berecht worden. En de vele negatieve reacties in de kranten en gossipmagazines, maar vooral ook op Social Media, zijn mijns inziens schuld aan haar onfortuinlijke einde.

Ik snap die Caroline wel. Natuurlijk weet ik niet wat zij moest doorstaan, maar dat je het niet meer ziet zitten na al die media-mobbing, is begrijpelijk.

Terecht vinden de inwoners van het VK dat soort geroddel en de kwalijke gevolgen funest genoeg, om een petitie op te starten om zo de kranten en overige gossipbladen een lesje te leren: ‘Caroline’s Law‘.

In ander nieuws

Parallel hieraan: toevallig kwam er gisteren nog het andere nieuws door van het besluit van ons aller André Hazes Jr en zijn nieuwste vlam, die toch besloten hebben samen niet verder te gaan. Zeg ik het zo niet enorm netjes?

Want mensen, de reacties in de officiële nieuwsberichten, maar zeker ook op Sociale Media waren van dien aard, dat ik me eventjes schaamde mezelf tot het mensenras te mogen scharen.

De reacties waren op het grove af, pijnlijk, en gewone humane (ja, menselijke) emoties werden in het belachelijke getrokken. Zo erg, dat ik me kan voorstellen dat de hoofdrolspelers in dezen, graag even vakantie zullen willen vieren op Pluto, of liever nog verder weg, voor een poosje. Zo niet, langer.

Maar blijf wel menselijk!

Het is geweldig, al die berichtgeving en onze eigenste meningen op Social Media. We worden inderdaad 24/7 op de hoogte gehouden. Maar we zijn wel vergeten of verwaarlozen, inmiddels, dat we nog steeds met mensen te maken hebben, en menselijke emoties bovendien.

En natuurlijk kun je zeggen, dat je zodra je beroemd, fameus, of in de belangstelling staat, dat soort reacties mag verwachten, maar heus… Maar hoe zou jij het zelf ondergaan? En gun je die ander echt zo’n behandeling?

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment
  • Schrijfhart
    18 februari 2020

    Ik ben het zó met je eens. Dat met een gestrekt been erin moet nu echt maar eens afgelopen zijn. Een beetje nuance kan echt geen kwaad

Iedere keer als ik mijn toilet bezoek, springt De Bink in het kleine wasbakje om even water te drinken!

Iedere keer als ik mijn...

Mijn favo voedsel maar weer ‘es op tafel gezet!! Mjam.

Mijn favo voedsel maar weer...

Jihaa, ‘t is me gelukt me voor 12 u aan te kleden... behalve die sloffen dan, maar dat vergeef je me vast wel...

Jihaa, ‘t is me gelukt...

Kat houdt geen afstand, hoeft wat mij betreft ook niet! 😘

Kat houdt geen afstand, hoeft...

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige pluimen (rechts vd klok)

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige...

Bij ons op de laan is het al Lente!!

Bij ons op de laan...

%d bloggers liken dit: