Ik blog de zomer door – deel 4 – slot

Londen, daar wil ik absoluut en onvoorwaardelijk zijn. Voornamelijk omdat ik mezelf daar graag zie zitten in een obscuur hoekje van een donkerbruine pub. Met mijn iPad, en daarnaast steevast een English cup of something. En dan maar schrijven, onderwijl alle prikkels en inspiratie opdoen door het daar aanwezige en voorbijgaande publiek. Mijn taak daar: ik switch even van life- naar travelblogger. En dat dan kunnen doen tot het einde der tijden. Ik teken er alvast voor.

Natuurlijk was ik er vaker. En viel het me op dat de sfeer tussen mensen daar wat vriendelijker is, en dat men nergens van opkijkt. De keren dat men “Please” zegt en “You’re Welcome” zijn niet te tellen. Van Londenaren en de rest van de mensheid daar kun je die beruchte humor en behulpzaamheid leren.

Totaal ben ik zo’n drie keer geweest in die hoofdstad.

De laatste keer was met een vriendin, en sliepen we in een fijn hotel dichtbij Finsbury Park waar even daarvoor een festival had plaatsgevonden. Al die mensen stroomden uit naar The Underground Subway en daartussen manoeuvreerden wij onszelf ook. Je moet je voorstellen hoe ordelijk dat daar verloopt zo tussen de bobby’s te paard. We hadden de leukste gesprekken tot aan London City. En daarna hebben we nog met twee heerlijke homo’s genoten van een paar biertjes in Soho. De sfeer was top. En dat is een blijvende herinnering, daar kom je nooit meer los van.

En wat te denken van die wat oudere vrouw die me tegemoet kwam bij een tankstation, mijn arm vastpakte en zei: “It’s a luv’ly day, today, luv’!” Om nooit meer te vergeten, en in een doosje binnen in je hart te verstoppen. Zo lief.

Dus graag, eerder gisteren dan vandaag, boekte ik weer die trip naar Londen. Het kan niet vaak genoeg…

Dit is mijn vierde schrijfsel voor de vierde en laatste blogopdracht in het kader van ‘Ik blog de zomer door’ van met-k.com. Laat onder Karin’s blogpost over dit deel je link naar je eigen blogpost achter, zodat iedereen kan meelezen…

De vierde blogopdracht: Je mag een periode werken in een zomerse stad in Europa. Waar ga je naartoe en wat wil je leren?

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 Comments
 • ♫ Mel☺dy ♫
  22 juli 2015

  Niet dat Londen op mijn lijstje staat maar ik kan me jouw wens wel levendig voorstellen.

  Ik wens je nog talrijke trips toe en plezier maar dat heb je toch wel 😉

  • Irene aka Pix
   25 juli 2015

   @Melody: Dank voor je reactie! Londen is fenomenaal, echt waar. Ooit geweest? 🙂

 • Ricardo
  23 juli 2015

  De dingen die je beschrijft over Londen zijn erg herkenbaar. Ik ben er zelfs sinds 2008 al niet meer geweest. Wordt toch weer eens tijd…

  • Irene aka Pix
   25 juli 2015

   @Ricardo: Hoi en welkom, dank voor je reactie. London is erg interessant altijd, het leuke van dat land is dat de Engelsen daar wonen. 😉

 • Daan
  27 juli 2015

  Wat heerlijk al die blogs over steden, ik merk dat ik wel van steden houd, Londen heb ik ook een aantal maal bezocht, ga dat zeker nog een keer doen.

  • Irene aka Pix
   28 juli 2015

   @Daan: Ja leuk hè… Londen blijft een all-time favo, vanwege de mensheid daar… 🙂

Iedere keer als ik mijn toilet bezoek, springt De Bink in het kleine wasbakje om even water te drinken!

Iedere keer als ik mijn...

Mijn favo voedsel maar weer ‘es op tafel gezet!! Mjam.

Mijn favo voedsel maar weer...

Jihaa, ‘t is me gelukt me voor 12 u aan te kleden... behalve die sloffen dan, maar dat vergeef je me vast wel...

Jihaa, ‘t is me gelukt...

Kat houdt geen afstand, hoeft wat mij betreft ook niet! 😘

Kat houdt geen afstand, hoeft...

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige pluimen (rechts vd klok)

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige...

Bij ons op de laan is het al Lente!!

Bij ons op de laan...

%d bloggers liken dit: