• Menu
  • Menu

WordPress 5.0 perikelen

Nieuwsgierigheid. Als ik dat toch eens niet tot een van die onmogelijke kwaliteiten van me mocht rekenen, dan was ik nergens. Want ik kan me er nu dan eindelijk toe zetten om die nieuwe editor van WordPress 5.0 te hanteren.

Het eerste wat me opvalt, is dat ik mijn Pixabay button kwijt ben, maar ja die Pixabay plugin roept dan ook dat het nog niet getest is met WP-5.0. Dus zal ik nadien met behulp van de Klassieke Editor de uitgelichte afbeeldingen moeten toevoegen. Of de afbeeldingen apart downloaden, waar ik geen fan van ben. Het punt is dat ik vaak enorme inspiratie haal uit afbeeldingen. En dus direct, nog voordat ik een blogpost schrijf, de uitgelichte afbeeldingen inzet.

Terwijl ik dan type, peins ik dat ik nog even tussendoor het Concept moet opslaan. Laatst was ik een hele tekst kwijt omdat ik stelselmatig weiger een andere editor dan WordPress te benutten. En die verrekte Page builder snapte waarschijnlijk niet het belang van mijn overpeinzingen. Dus tjakka, foetsie, tekst weg. En dan word ik erg boos. En als zelfs blijkt dat die versie niet was opgeslagen, kan ik me wel voor de kop slaan niet tussentijds even een Concept opslaan te hebben gedaan.

Ik vind het design van deze editor superstrak, mag ik wel stellen. Ik was even bang, dat het zou gaan lijken op het WordPress.com visuele aspect, maar dit is aanzienlijk beter. Ik houd wel van dat ruimtelijke gevoel dat het oplevert. Het nodigt mij uit tot verder typen. Terwijl ik wat alinea’s aanpas en ik direct dat resultaat te zien krijg, wat me waanzinnig goed bevalt, krijg ik pas echt zin om door te schrijven.

Nu was ik voorheen vaak tijdens het typen erg beschäftigt met dat HTML-gebeuren, meer nog dan noodzakelijk, want het moest wel kloppen. Waardoor je wezenlijk de focus op je verhaal verliest.

Vooralsnog ben ik erg content, niet alleen met de wijze en supersnelheid waarop deze WordPress-update werd doorgevoerd, maar ook met de chique uitstraling. Ik zag dat het goed was. En jij??
Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Zie alle posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties

%d bloggers liken dit: