Pix ziet 3 signalen die zeggen dat het goed met je gaat

P

Het is einde-jaars-balans-opmaak-week. Voor mij persoonlijk betekent dat altijd dat ik even terugkijk op de afgelopen maanden, weken en dagen. Ja, soms zelfs uren. Zit die positieve spiraal in mijn leven? Waar ben ik? Wat wil ik? Het gaat goed, maar hóé goed gaat het nu precies?
Je leven is op de goede weg als je een aantal positieve signalen over jezelf weet te vertellen:

 1. Ik zorg voor goed voor mijn interne mens

  Dat betreft niet alleen je intake, zoals eten en drinken. Je verzorgt jezelf ook uiterlijk. Je bent je ervan bewust, dat die eerste prioriteit ligt bij jezelf. Dat je jezelf waard vindt om gezond te eten en te drinken, maar ook dat je mentale status af en toe bij de hoorns wordt gevat. Je staat af en toe stil bij de gebeurtenissen om je heen en verwerkt dat. Dat laatste wordt mede veroorzaakt door een goede nachtrust.

 2. Ik neem verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven

  Zelfs als het af en toe tegenzit, weet je dat je overal een eigen aandeel in hebt. Je investeert in jezelf, als je problemen die ineens om de hoek komen kijken stelselmatig aanpakt. Omdat je beseft dat er maar zoveel – tegelijk – is dat je aankunt, dat je die oplossing zoekt en toepast in je eigen leven. Je bent zelfs in staat om de humor in te zien van narigheid die op je pad komt. En je laat je niet ringeloren door een tegenslag af en toe.
  Je hoeft niet per se anderen te redden en te behoeden voor alles. Je bent in staat die ander ook te laten groeien.

 3. Ik constateer een positieve spiraal in mijn leven

  Het zijn maar kleine stapjes, die je steeds weer zet. Toch kom je steeds dichter bij dat topje van geluk. Je weet dat je jezelf kunt afleiden door positieve stappen te zetten. Je bent in staat dat uurtje je aandacht te verleggen als sommige dingen even niet zo goed lopen. Je voelt dat je toestaat dat die flow mag stromen. Je laat bepaalde zaken soms gebeuren, op z’n plaats vallen, omdat je vertrouwen hebt in jezelf dat je elke situatie aankunt. Je bent in staat initiatief te tonen omdat je bouwt op een positieve uitkomst.

Gefeliciteerd! Je bent op het juiste pad. Het gaat goed met je, en je weet dat de herinneringen die je later wil hebben, nu maakt. Je weet van geen opgeven, omdat je anders het leven nooit overwint!

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

2 Reacties

Door Irene
%d bloggers liken dit: