Pleisters

P

Helaas zijn de tijden dat we achter een mammoet aan moesten rennen om onszelf te voorzien van eten voorbij. De mens heeft het zichzelf makkelijk gemaakt zodat men erbij kan gaan zitten tijdens het werk, en potdorie zelfs dat eten online kan bestellen en laten bezorgen. Fast- en junkfood zijn niet alleen in verhouding lekkerderder, maar in bereiding scheelt het ook weer in energieverbruik.
Doe mij ook een pleister zoals in link hierboven. Ik word immers heel erg duizelig van alle do’s en don’ts tegenwoordig. Eet geen koekje, maar wel een gezond tussendoortje. Drink veel water, maar voorkom een crashdieet. Beweeg minstens een half uur per dag, maar voorkom dat dwangmatige gedrag, dat van voedselverslaving over is gegaan in bewegingsdrang. Und so weiter.
Zucht! Ik weet het niet zo goed meer. Behalve dat ik mijn eigen gedrag best eens nader onder de loep mag leggen, zoveel snap ook ik. Ik mag namelijk graag denken dat het elke dag (?!) feest is. Als een rasechte Bourgondiër wil ik me best een poosje toeleggen op een gezonder eet- en drinkpatroon, als dat maar niet te lang duurt. Een tijger verliest werkelijk nooit zijn streken of wilde haren.
Dus van mij mag die pleister terstond loskomen op de markt. Al denk ik zomaar, dat het onze gezamenlijke economie niet langer ten goede zal komen. Bovendien, als iedereen dat perfect goddelijke lichaam heeft immers, moeten we misschien wel gaan werken aan zelfs innerlijke schoonheid…

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

Ik wil reageren

Door Irene
%d bloggers liken dit: