Review: X-Files serie

R

Joh, nu is de tv-serie van de X-Files alweer afgelopen. En om je eerlijk de waarheid te bekennen, vond ik vooral de laatste aflevering – gisteravond – een beetje teleurstellend en vooral ongeloofwaardig. Nu is het fictie, dus echt vertrouwen op iets anders dan wat je wil geloven is er niet.
Alleen gisteravond vond ik dus minder, de voorgaande uitzendingen waren geheel naar tevredenheid. Misschien had ik meer verwacht, misschien leverde dat open einde voor mij persoonlijk wat wrevels op.
Het schept natuurlijk wel weer die ruimte voor een eventueel vervolg serie of film. Al naar gelang de mogelijkheden.
Ik merk op dat vooral Gillian Anderson is gegroeid in haar rol. Wat Duchovny deed met die eeuwige smile op zijn pokerface was eigenlijk vooral aanwezig zijn. Maar gelukkig was the-cigarette-smoking nog steeds ongeëvenaard, en kregen we er wat markante karikaturen (Einstein) bij.
Jammer genoeg word je ouder, realistischer en misschien ook wijzer, want ik constateer dat ik over dat totale in-de-ban-zijn-van heen gegroeid ben. En dat ik misschien een vervolg serie of film niet eens meer het bekijken waard zal vinden.
Helaas, weer een jeugddroom én complottheorie om in te geloven minder. Zou ik er dan nu misschien te nuchter voor zijn?

About the author

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

2 comments

By Irene
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers liken dit: