Stoeien met WordPress

Amai. Het was weer eens zover. Ik vond de zoveelste prachtige WordPress-theme. Maar vanwege het prijskaartje moest ik er wel even over nadenken. Toch trok ik de stoute schoenen aan en schafte het zondagochtend aan. Dat heb ik geweten.

Voordat ik een theme wil aanschaffen, zou ik eigenlijk moeten checken welke (verplichte) plugins hier worden bijgeleverd. En wie had dat in de snelheid en het groeiende enthousiasme n.i.e.t. gedaan? Juist, moi.

De theme Trendion (via Themeforest) kwam met – natuurlijk – mijn minst favoriete page builder, WP Bakery, en nog wat onbeduidende shit erom heen. Het theme wilde zich absoluut niet laten installeren zoals het voorbeeld op themeforest weergaf. Als een leuke, maar vooral gevaarlijk, attribuut heeft men daar een knop Add Demo Content aan toegevoegd met liefst 2 opties, waarvan de ene het niet toereikend deed.

Om een lang verhaal kort te maken, ik wilde dit absoluut zelfstandig oplossen, heb ik alle content verwijderd. Maar geen nood, had toch eerst een back-up gemaakt van de inhoud van deze gehele blog.

Nog steeds wilde het theme niet naar behoren werken. Nu, dan ben ik er ook klaar mee.

Al heb ik de theme-producent wel een ticket toegezonden met de vraag om hulp. Als ik door deze toestanden al mijn uitgelichte afbeeldingen pardoes kwijt ben, raak ik een beetje oververhit en geërgerd bovendien. Al was het dan ook mijn eigen stomme schuld dat ik op de knop ‘Weet u het zeker?’ klikte.

Gelukkig had ik nog een oude database, mét de zo vurig gewenste afbeeldingen. En hoefde ik nadien louter 40 afbeeldingen voor de meest recente blogposts toe te voegen. Zucht. Steun. En de hik, dat ook. De laatste twee dagen waren soort van een horrorbeleving, maar gelukkig kon ik redden wat er te redden valt.

En hoera, blijf ik toch steeds terugkeren naar deze prachtige theme, Typology van Meksh. Zegt het voort, zegt het voort. En bezint, eer u begint…

4 Comments

 • Mies Huibers
  Posted 28 mei 2019 16:54 0Likes

  Da’s flink balen zeg. Ik heb in 5 jaar nog nooit een ander thema gebruikt. Wel wat saai maar ieder zijn hobby natuurlijk.
  Btw bij je deelknoppen kun je Google+ wel weghalen. Dat bestaat niet meer.

  • Pix
   Posted 28 mei 2019 18:37 0Likes

   @Mies: Ach, ik blijf er alert bij, moet je maar denken.

   Ik denk dat je je vergist, dat knopje is voor Reddit. 😉

 • Mies Huibers
  Posted 29 mei 2019 20:28 0Likes

  Maar nu heb je je thema weer veranderd. 🙂 Was bovenaan bij de zoekbalk. Maar nu dus weer weg.

  • Pix
   Posted 30 mei 2019 12:33 0Likes

   @Mies: Dit was dus het gewraakte theme wat zich niet wilde laten installeren, maar nu wel. BTW, ik wist ’t van GooglePlus, maar heb het – mirakelgewijs – even over het hoofd gezien, blijkbaar… :p

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

[mc4wp_form id="449"]