Over SM-dingen voor je blog

O

Er zijn drie onderwerpen door bloggers die ik vaak als vraag voorbij zie komen. Ik dacht vandaag, dat het handig zou zijn als ik hier een korte tutorial over zou schrijven.

  1. Twitter share counts

    Sinds vorig jaar heeft Twitter.com ons ietwat in de steek gelaten, qua inzage hoe vaak je blogposts daar gedeeld werden. Dit is eenvoudig op te lossen, vooralsnog, door je blogurl op de site hieronder in te voeren, waarna je een script kunt kopiëren en plakken van de site: newsharecounts.com in je header.php: vóór [html]</head>[/html] of in footer.php: vóór [html]</body>[/html] liefst als je een child theme hebt ingezet. Vaak is het met een premium theme mogelijk om het script in je theme settings te plakken.

  2. Dat nare frame van Bloglovin’

    Bloglovin’ is een geweldig medium om snel geïnformeerd te worden wanneer jouw favo bloggers iets hebben gepubliceerd. Het is mogelijk het ‘frame’ van Bloglovin uit te schakelen, zodat jouw lezers wel direct naar je eigen site komen, zodat je een helder beeld krijgt over je eigen kijkcijfers.

  3. Je uitgelichte afbeeldingen op Facebook

    Soms lukt het niet om je uitgelichte afbeelding op Facebook bij je blogpost te publiceren. Als je een goede SEO (zoals die van Yoast) plugin inzet, zet die de juiste Open Graph tags in de header.php van je website. Heel belangrijk is, daarnaast de grootte van de afbeelding (voor een omslagafbeelding: minstens 851px bij 315px). Om er zeker van te zijn dat je uitgelichte afbeelding goed wordt gedeeld kun je Facebook Debugger inzetten. Geef de blogpost-url in en laat de Debugger je url scrapen. Dan volgt daaronder de correcte weergave van je blogpost met de juiste afbeelding.

Mocht je vragen hebben, so shoot… Ik help je altijd graag.

About the author

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

2 comments

By Irene
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers liken dit: