Engelse spoken

Verwonder me altijd weer over dat nasynchroniseren van bijvoorbeeld die Duitse tv-zenders. Als je ’s avonds door een verlaten Duits dorpje wandelt, hoor je naast het fluiten van vogels, snoeiharde tv-geluiden doorkomen. Nog daargelaten dat men daar aanzienlijke moeite heeft met het spreken van enige andere taal.

Daarom verbaast het me, dat men in Nederland zo in het verweer komt als men (veel) Engelse uitspraken in een overigens Nederlandse tekst plaatst. In mijn optiek zijn er voor bepaalde uitspraken maar bitter weinig goede en gerichte vertalingen voorhanden. En wat is er voor bezwaar tegen, als men duidelijk dat Engelse woord of de uitspraak even cursief zet?

Ach, ik snap het wel. We zijn maar klein, als land. En we moeten al zo hard opboksen tegen al die groten. Maar onze mentaliteit zou juist moeten zijn, dat we ons als typische Nederlander beter kunnen meten aan de rest. Juist vanwege onze taalvaardigheden. En ja, ook op het gebied van lichaamstaal.

Omdat we tijdens een vakantie op dat terrasje met dat biertje, bijna in alle talen kunnen verstaan én meepraten.

Dat kun je en mag je ons nooit meer áfleren…

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
  • Mies Huibers
    11 april 2019

    Getverderrie dat nasynchroniseren. We hadden vroeger weinig zenders dus de Duitse stond nogal eens op. Sinds ik John Wayne ‘Halts maul’ heb horen zeggen, was voor mij de lol eraf. Dus ja, ik ben het voor een groot deel wel met je eens. Een kleiner deel strubbelt tegen. We gebruiken té véél Engels. I have spoken.

Uiensoep met stokbrood & kaas voor de lunch! Lekkah

Uiensoep met stokbrood & kaas...

Home made crème brûlée! Mjammie

Home made crème brûlée! Mjammie

[#WOT: ] Van de week was alweer de laatste #Blogpraat. Na al die jaren een vaste prik te zijn geweest, voor zovele bloggers onder ons, is het chatuurtje op de maandagavond helaas... https://ipixtitude.com/wot-deel-8-blogtools/

[#WOT: ] Van de week...

Nieuwe coupe?

Nieuwe coupe?

[Blog:] In het Verenigd Koninkrijk woedt een storm nadat Caroline Flack (40) zichzelf van het leven heeft beroofd, na woelige tijden. Naar het schijnt had ze een relatie met een jongere man, Lewis Burton (27). Die ze bijna het hoofd had... https://ipixtitude.com/even-over-carolines-law/

[Blog:] In het Verenigd Koninkrijk...

Scroll Up
%d bloggers liken dit: