Wat als je intuïtie je waarschuwt en jij dat negeerde?

Stel, je ontmoet iemand en die persoon maakt een fijne en leuke indruk in eerste oogopslag. Je praat met die ander en het lijkt alsof je dan veel gemeen hebt, terwijl je intuïtie je eigenlijk iets anders vertelt. Die ander overrompelt je door een klaterende waterval van woorden en zo word je bij de neus genomen. Bij dat alles wat je hoort zet je direct vraagtekens. Je blokkeert dat, die intuïtie, maar ergens blijft dat aan je knagen. Je wil er niets van weten, immers.

Het overkomt me meer dan eens, dat stuiterende enthousiasme als ik nieuwe mensen leer kennen. Dat je bepaalde gezegden en spreuken van die ander dan voor lief neemt, terwijl je later denkt, waar heb ik me mee ingelaten? Die persoon hoort zichzelf – te – graag praten, heeft wezenlijk geen interesse in jou. Was die klik er werkelijk? Of is het je opgedrongen? Of dacht je, dat iedereen z’n fouten mocht maken en ook maar mens is? Ik worstel altijd met die drie laatste hink-stap-sprongen.

Al weet ik dat mijn intuïtie zich later altijd weer roert en zegt: ‘Zie je wel?’ Dan pas geef ik die ingevingen de kans zich te uiten. En weet ik weer precies waar de schoen wrong. Toch eens meer aandacht aan schenken…

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 Comments
 • Annelore
  2 juni 2015

  Ik vertrouw ook altijd op mijn intuïtie. Tenminste, dat probeer ik altijd te doen. Ik merk echter dat bij mij de scheidingslijn tussen intuïtie en emotie erg dun is. Mijn intuïtie is dus niet altijd zuiver intuïtie maar vaak ook gekleurd door de emotie die erbij komt kijken. En dat vind ik dan weer niet zo’n betrouwbare graadmeter.

  • Irene aka Pix
   2 juni 2015

   @Annelore: ’t Is niet voor niks dat C.G. Jung onderscheid maakte in de 4 ‘windrichtingen’: perceptie, intelligentie, emoties en intuïtie. Dat staat echt los van elkaar hoor. 😉

 • Marjanne
  2 juni 2015

  Tja dat gevoel… vlg. mij weet jij precies bij wie je fijn voelt. Je grenzen aan laten tikken, je weet het .. en dan wordt het een mooi blog. Inzicht, fantastisch dat je dat hebt!
  Ik hoop voor je op nog meer mooie ontmoetingen, X

  • Irene aka Pix
   2 juni 2015

   @Marjanne: Nou, volgens mij heb je het bovenstaande niet helemaal begrepen…

  • Marjanne
   2 juni 2015

   Oeps.
   Ik lees nog een keer je blog…

   Volgens mij zeg je dat je al eerder getriggerd was door je intuïtie, bij je eerste ontmoeting. Dat je keek waar de wederkerigheid in zou zitten en dat later blijkt dat het contact niet echt goed/fijn voor je is.
   Dat je graag in nieuwe ontmoetingen iets met die intuïtie wilt doen.

   Daarom hoop ik voor je op positieve intuïtieve ontmoetingen en herkenning.

 • Martha
  2 juni 2015

  Die onderbuikgevoelens he, daar moet je naar luisteren. Scheelt een hoop ellende, kwam ik laatst achter 😉

 • Linda Kwakernaat
  2 juni 2015

  Hoe ouder je wordt, hoe meer je naar jezelf, lees je intuïtie gaat luisteren.
  In ieder geval bij mij 😉

Vandaag is ROOD!!

Vandaag is ROOD!!

Kun je het al zien, de gewichtsafname? Mijn geheime recept: veel, heel veel stress.

Kun je het al zien,...

#tbt #vakantie #Kos #1990 #throwbackthursday

#tbt #vakantie #Kos #1990 #throwbackthursday

Die kale lachebek, dat ben ik. #tbt #throwbackthursday

Die kale lachebek, dat ben...

Zonsondergang 251119 wauw

Zonsondergang 251119 wauw

%d bloggers liken dit: