Webcare (in 120 woorden)

W

Social Media blijkt niet alleen een mooie, maar ook een nuttige tool. Met name omdat bedrijven en instanties tegenwoordig ook toegankelijker zijn met iets als een afdeling Webcare, waardoor je ze direct(er) kunt aanspreken op hun services en acties. Ik denk dat dit soort transparantie de wereld beetje bij beetje een functionelere plek kan maken.
Maar zoals altijd is er ook een keerzijde. Als er een artikel viraal gaat, wat min of meer een faillissement kan betekenen. Ik houd van resultaten, vragen stellen, het voorleggen en zien of er oplossingen mogelijk zijn. Zonder verrekijker om fouten te zoeken, maar met een spiegel om van te leren. Immers, daar waar fouten ontstaan, leeft ook creativiteit om ze in ere te herstellen

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

Ik wil reageren

Door Irene
%d bloggers liken dit: