Windows10: installed

W

Sinds gisteravond heb ik Windows10 geïnstalleerd. Vandaar dat deze blogpost vanaf Edge wordt gelanceerd. De installatie ging echter niet van een leien dakje.
Ik had me zoals de meesten aangemeld via dat reserveringsknopje rechtsonderin in de taakbalk. Maar kreeg gistermiddag de melding dat Windows10 niet kon worden uitgevoerd, want de beeldschermadaptor had nog niet de juiste driver klaarstaan, die was voor Windows7. Ik ben wat tijd kwijtgeraakt om te proberen een goede driver te vinden en te installeren, maar dat wilde Windows7 niet snappen.
Dat laat ik me niet zomaar gebeuren, dat snap je. Dus moest ik op zoek naar een andere oplossing. En vond die link naar de download en installatie van de media creation tool. Daarmee verliep de installatie van Windows10 als een zonnetje, en krap anderhalf uur later was de installatie zonder morren gereed, mét behoud van al mijn oude bestanden. Zelfs zonder het hoeven invoeren van de Microsoft product key, maar gelukkig had ik die wel paraat, dankzij dit artikel.
En jeetje, wat werd ik blij verrast door de looks and feel van Windows10. Het Start-menu is weer terug. En ‘Alle Apps’ zijn op logische en alfabetische volgorde ingedeeld. Zelfs de zoekfunctie werkt als een tierelier. Ik zocht en vond daarmee hoe ik de beeldschermresolutie kon aanpassen en instellen.
Windows10 ziet er als een zonnetje uit, voelt stabieler aan dan Windows7 en ik ben zowaar blij dat ik deze stap heb gezet. Dat kan ik van eerdere versies uit de Microsoft koker niet zeggen.

About the author

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

8 comments

By Irene
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers liken dit: