#WOT deel 10: toon

#

Kijk graag naar alles wat maar een glimlach op mijn pokerface brengt, meestal zijn dat sit-coms, en dan voornamelijk als ik weet dat ‘The big bang Theory’ komt. Gisteravond kreeg ik nog tien minuten mee van According to Jim, maar kreeg daar nogal wat jeuk van. In eerste instantie kon ik er niet echt de vinger op leggen wat nu precies die irritatie veroorzaakte. Wel dat het karakter van Jim Belushi, en tjonge, jonge, wat een macho is dat, me altijd weer enigszins gekweld doet voelen. Waardoor ik liefst gelijk de UIT-knop van de tv wil hanteren.
Het #WOT-woord van gisteren was:

Toon ~ 1) Bepaalde klank 2) Enkelvoudige klank 3) Geluid 4) Intonatie 5) Jongensnaam 6) Klank 7) Klankgeluid 8) Klankkleur 9) Kleur 10) Kleurtje 11) Laat zien die voornaam crypt) 12) Manier 13) Muzieknoot 14) Noot 15) Resonantie van een galm 16) Sfeer 17) Stembuiging 18) Stemkleur 19) Teen 20) Timbre 21) Tint 22) Toonhoogte 23) Trant 24) Trend

Het zijn dat soort heren, die types die een bepaalde toon benutten als je in gesprek met ze bent, als je al van een gesprek kunt spreken. Meestal zijn het gruwelijke betweters, die je graag neerbuigend ‘mevrouwtje’ of ‘vrouwtje’ noemen, waarvan mijn haren spontaan te berge rijzen. Heb daarop meestal de neiging om als een klein kind mijn tong uit te steken naar ze.
Ik verzon er een mooie spreuk op, die ik je meegeef als afbeelding bij deze blogpost.

#WOT deel 10: toon ~ MightyMusings.nl
Zelf bedacht

Eat your hearts out…
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kiest Martha een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

About the author

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

2 comments

By Irene
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers liken dit: