#WOT deel 12: controle

#

Zo eens in de zoveel tijd maak ik een flinke smak en verlies ogenschijnlijk daarbij heel gracieus alle controle. Het schijnt een beetje bij mij te horen. Zo ook gisteren… mijn moeder en ik zijn wel van het bouwen en slopen. En mijn moeder vroeg me even een krukje te pakken uit de voortuin. Dus rende ik ernaar toe. Plaatste een voet – onnadenkend als ik ben – op de houten (gladde) vlonder en lag – smak – op de grond. Nee eerder op mijn rechterknie. Erg pijnlijk, kan ik je vertellen.
Ik word dan direct boos. Op mezelf. Ik kan dan schelden en tieren als een bootwerker. Maar stond toch onverwijld op voor zover dat mogelijk was. Terwijl de tranen in mijn broek, of knie, schoten.
Het #W(rite) O(n) T(hursday)-woord van vandaag is:

Controle ~ 1) Beheer 2) Beheersing 3) Bescherming 4) Bewaking 5) Bewind 6) Bestuur 7) Check 8) Deel van fabricage 9) Echtheidsonderzoek 10) Herexamen 11) Hoede 12) Inspektie 13) Inspectie 14) Kaartcontrole 15) Keuring 16) Nagaan 17) Nazicht 18) Op zicht 19) Onderhoudsmiddel (crypt.) 20) Surveillance 21) Schouwing 22) Schouw 23) Toetsing 24) Toezicht

Ik begrijp dan zoveel niet.
En analyseer me suf waarom je in minder dan een seconde ergens ligt te dweilen. Dat je dan valt. Dat je dat moment van controle niet had om overeind te blijven. Dat je je nergens aan vastgreep. Dat je die tijd niet had.
En dat je achteraf, van boosheid, ook niet quasi charmant kunt doen alsof het niet gebeurd is, terwijl je in dezelfde bekoorlijke toestand het stof van je broek en schoenen afveegt.
Maar goed, het is nu eenmaal gebeurd.
Des avonds mocht ik even langskomen op de EHBO en dat wordt vast vervolgd.
Ik twijfel – en zoals ik reeds eerder zei – en analyseer dus wat diepzinnig verder over mijn sufheid en onkunde in het betreden van een gladde vloer in de winter. Oh nee, het is inmiddels Lente. En zweer bij het leven, van mezelf en die ander, dat ik nooit meer in dezelfde haast een stap zet op zo’n houten vlonder.
Want, hee, achteraf denk ik dan dat ik dat moment van controle in mijn onnadenkendheid en enthousiasme téveel negeerde. Zou dát iets zeggen over mij?
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord op de site van drspee.nl, waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het door moi overgenomen, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu dus door Martha Pelkman.

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

9 Reacties

Door Irene
%d bloggers liken dit: